Espanyol

Quique Sánchez Flores: "No podem fer un partit lliurant-nos al rival; que no ens culpin per ser virils"

El tècnic està convençut de les possibilitats de l'Espanyol en el derbi, i es manté hermètic sobre la seva relació amb Luis Enrique
Quique Sánchez Flores

Quique Sánchez Flores en la roda de premsa prèvia al derbi

L'entrenador del RCD Espanyol ha ofert aquest divendres la roda de premsa prèvia al derbi que enfrontarà el seu equip i el FC Barcelona dissabte a Cornellà-el Prat. Quique Sánchez Flores està orgullós de la progressió del seu grup i ha explicat que aspiren a obtenir la primera victòria contra l'etern rival des que es van traslladar al nou estadi. La previsió que fa del matx és d'alta temperatura: un partit "tens" i joc "d'homes i de contacte".

Il·lusió

"Tenim la consciència que arribem amb molta il·lusió i ganes; aquest partit el preparem per a nosaltres i també per a l'afició, sabent que juguem contra un gran rival."

Emocions

"Quan creixes com a equip també ho fas en el control de les emocions, i així assumim un nou repte. I està bé que sigui així perquè aquest serà un partit d'emocions molt altes."

Ganes

"Nosaltres vivim des de dins l'estat d'ànim i el nivell que tenim, i aquest any ens sembla que és possible que estiguem més a prop d'altres anys d'afrontar el partit amb garanties. Som conscients que tenim les nostres oportunitats, que les hem d'usar i estar atents per fer el que calgui en cada moment."

Excés de motivació

"Espero que no se'n jutgi perquè siguem virils, conscients, atrevits, forts... perquè siguem homes al camp. El futbol, al cap i a la fi, és això: un joc viril i de contacte. Al final és del que es tracta, i demà tornarà a ser un partit intens. Ja en tenim prou d'haver de viure i treballar en la petitesa tota la temporada perquè ara es tracti de fer-nos veure que el que fem no és normal."

Triomf esperat

"No puc comparar amb anys anteriors, però sé que el derbi sempre s'ha volgut guanyar. Aquesta vegada, sabem quin partit volem jugar i volem que ens surti bé. Hem de fer un partit valent, però no inconscient. El rival et penalitza molt les errades, així que, a banda d'allò que fem bé, hem de mirar de no fer res malament."

El trident del Barça

"No és com arribin, sinó què són, que és com tractem cada equip. A la Lliga hi ha molts jugadors bons i te'ls has d'imaginar en la millor versió possible. Ells vindran demà a donar el màxim, aquest és el nivell que esperem de la davantera del Barça."

Luis Enrique

"No tinc temps [per a la trobada d'entrenadors], de veritat. Hem tingut partit entre setmana, i dedico a la feina fins i tot el temps lliure. El poc que em queda el dedico al llibre que estic llegint, que és fantàstic. Es diu "El payaso que hay en ti", de Caroline Dream, i m'ho passo fenomenal."

Defensa o atac

"Som dos estils totalment contraris, i ho sabem bé. Però entenc que no podem jugar un partit lliurant-nos als braços del rival. La precaució és important, però tampoc em sembla que s'hagi de decidir per una gran defensa, o només per l'atac. El rival és perillós, però nosaltres també ataquem, i quan ells s'han de defensar saben molt bé on s'han de situar. Així que es tractarà de descobrir les debilitats del contrari i de potenciar els teus punts forts."

Baptistao

"Baptistao ha d'estar en un apart. Tots voldríem que jugués molts minuts, però no està per fer-ho. Hem d'escollir molt bé els que juga. Ell és un tipus important, i tots els seus minuts són valuosos. Cal comptar que cada minut li comporta un esgotament, i encertar les millors condicions perquè jugui és complex."

L'afició

"Tinc clar que el públic va gaudir l'altre dia contra l'Atlètic, tot i el resultat, i mentre vegin un equip que lluita i que té un criteri per jugar, seguiran venint en massa a l'estadi. Jo crec que ara arribem al punt on volíem ser i que això l'afició ho entén. Només els he d'agrair que hagin entès el projecte tan bé des del principi. Demà volem fer una festa perica per gaudir al màxim."

Europa

"Nosaltres estem molt centrats des del principi a gaudir del moment i penso que l'afició també. Dit això, és cert que no podem negar-li les il·lusions a ningú, i això és una il·lusió amb què no comptàvem al començament de la temporada, però que ara és aquí. Mentre sigui possible no renunciarem a res, sense pensar en el que poden fer els rivals. Tot ens convida a ser optimistes."

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS