Futbol

Quinze directius presenten la dimissió a la FCF i forcen la convocatòria d'eleccions

Quinze directius de la Federació Catalana de Futbol han presentat la dimissió a causa de discrepàncies amb l'actual president, Jordi Casals. Amb aquesta acció majoritària en el si de la FCF, l'organisme queda en mans d'una junta gestora, que tindrà l'única funció de programar unes noves eleccions en un termini de tres mesos, ja que Casals haurà d'abandonar les seves funcions. Casals, que fa gairebé dos anys que ocupa la presidència, ja ha indicat que s'hi tornarà a presentar. Els quinze directius que han dimitit són: Andreu Subies, Dani Vives, Josep Llaó, Joaquim del Pino, Juan Carlos Hueto, Josep Vives, Raúl Sus, Jesús Graupera, Miquel Àngel Esquerré, Joaquim Sala, Jordi Terés, Àngel Ruiz, Jordi Mestre, José Miguel Calle i Francisco Javier Sáez López.

Actualitzat
Les raons de les dimissions són les discrepàncies en la gestió i el funcionament de l'ens federatiu. "Hem perdut la confiança en alguns companys de la junta directiva, els quals han portat una política de fets consumats, adoptant decisions de manera unilateral i, freqüentment, d'esquena als òrgans de govern i representació federatius", assenyalen els dimissionaris en una nota remesa als mitjans. "En conseqüència, i perquè ens ha estat impossible introduir la situació, ens veiem obligats a dimitir per coherència amb els nostres valors i pels compromisos que vam adquirir amb els clubs catalans", continua la nota. Els ja exdirectius no comparteixen la gestió econòmica ni "l'adquisició d'algunes obligacions èticament inacceptables", i diuen no sentir-se "responsables d'aquelles decisions que s'han pres al marge de la junta directiva i que comprometen clarament el futur de la FCF".

"Dolgut i sorprès"

El president de la FCF, Jordi Casals, en una roda de premsa que ha ofert aquest migdia, s'ha mostrat "dolgut i sorprès" per la situació, i ha volgut deixar clar que no té cap dubte que es tornarà a presentar quan se celebrin les properes eleccions. "Complirem la normativa, seguiré fent de president mentre el procediment electoral m'ho permeti. Estic molt tranquil i satisfet", ha manifestat Casals, que creu que el futbol català, els clubs, encara li mantenen la confiança. És per això que anirà a les eleccions. També ha explicat que el president de la Federació Espanyola, Ángel María Villar, li ha trucat, preocupat pels esdeveniments.

El membre del Barça s'hi afegeix

Casals considera que li han clavat un cop baix, especialment els vicepresidents Josep Lleó i Andreu Subies -els que han encapçalat la revolta-, dels quals opina que no deuen "poder dormir gaire tranquils", i el representant del FC Barcelona, Jordi Mestre, que feia quatre mesos que era a la junta. En aquest sentit, Casals ha expressat que no entén què hi ha al darrere de la decisió del membre barcelonista. "No vull pensar que el Barcelona estigui implicat en res d'això", ha indicat.
Anar al contingut