Futbol

Puigdemont, Bartomeu i Laporta inauguren una jornada d'homenatge a Johan Cruyff

Els aficionats han fet cua des de primera hora a la sala condicionada per al condol, on també han passat molts jugadors, antics companys de Cruyff i altres personalitats

Actualitzat

La directiva del FC Barcelona en ple, amb ​​Josep M. Bartomeu, ha inaugurat l'espai de condol que el club ha habilitat al Camp Nou per acomiadar Johan Cruyff i ha assegurat que sense la figura de l'holandès "és impossible entendre el Barça".

Una gran foto de Cruyff presideix la tribuna superior del Camp Nou. En l'accés, un escut del club amb un crespó negre, banderes a mig pal i la inscripció "Gràcies, Johan", on les personalitats i l'afició ha dipositat corones de flors i tota mena de records. Ja entrat el vespre, el club ha informat que 15.000 persones han passat per les instal·lacions.

Bartomeu, després de presentar els seus respectes a la figura de Cruyff, ha estat el primer de dirigir-se als mitjans. Després ho han fet altres figures destacables lligades al barcelonisme o a la societat civil catalana. El segon de parlar ha estat el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que ha destacat de Cruyff "uns valors col·lectius que els catalans no tenim dret a oblidar".

L'aparició més emotiva ha estat la de Joan Laporta, que tenia una relació d'amistat molt estreta amb Cruyff. L'expresident blaugrana també ha fet un parlament, després de presentar els seus respectes davant la imatge de Cruyff, un moment en el qual no ha pogut contenir les llàgrimes.

Dues personalitats més han fet discursos institucionals. Per una banda, Jaume Asens, en qualitat d'alcalde accidental de Barcelona, que ha destacat el suport de Cruyff al dret a decidir; per l'altra, Andreu Subies, president de la Federació Catalana de Futbol, que ha recordat els quatre anys en què Johan Cruyff va ser seleccionador nacional. La vicepresidenta Neus Munté, l'expresident Artur Mas i el diputat Joan Tardà també s'han adreçat a la gent blaugrana.

Des de primera hora del matí hi ha hagut cua d'aficionats per entrar a la sala condicionada a la zona de la primera graderia. Tota mena de personalitats hi han fet acte de presència des de ben aviat: periodistes (des d'Antoni Bassas fins a Edwin Winkels), el primer equip de bàsquet del club, amb Xavi Pascual al capdavant, i antics companys i deixebles de la llegenda blaugrana, com Sadurní, Rexach, Alexanko o Bakero, i altres exjugadors com Abidal.

Els màxims rivals esportius també s'han desplaçat al Camp Nou. Florentino Pérez ha representat el Reial Madrid i Constantin Galca ha parlat en nom de l'Espanyol.

A mig matí s'ha sabut que Xavi Hernández ha agafat un vol directe des de Qatar i arribarà a Barcelona poc després del migdia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut