Aficionats a Hong Kong protestant contra l'himne xinès (Reuters)
Aficionats a Hong Kong protestant contra l'himne xinès (Reuters)
Futbol Internacional

Protestes en un partit de la selecció de Hong Kong contra l'himne xinès

Tot i la possibilitat de penes de presó de fins a 3 anys, aficionats de Hong Kong van desafiar d'aquesta manera el domini xinès

Actualitzat

Aficionats de Hong Kong van xiular l'himne xinès abans del partit amistós que va disputar aquest dijous la selecció de l'antiga colònia britànica contra la de Bahrain, i que van acabar guanyant els visitants per 0-2.

Hong Kong, tot i gaudir nominalment d'una àmplia autonomia, es troba sota sobirania xinesa des de l'any 1997, quan va expirar el mandat britànic, un canvi que no va complaure molts dels seus habitants. Les protestes més importants van tenir lloc l'any 2014, l'anomenada "revolució dels paraigües", que demanava més democràcia i menys dependència política de la Xina.

El govern de Hong Kong, proxinès, ha adoptat fa una setmana una llei vigent a la Xina però no encara en aquest territori que recull penes de fins a 3 anys de presó per faltar-li al respecte al seu himne, la "Marxa dels Voluntaris". Tot i això, un bon nombre d'espectadors del Hong Kong-Bahrain van xiular l'himne xinès i es van posar d'esquena mentre sonava aquest dijous, fins al punt que no es pogués sentir. I tot seguit van cantar "Som Hong Kong". La FIFA ja va sancionar el 2015 la Federació de Hong Kong per uns fets similars.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut