Ciclisme

Primoz Roglic s'imposa a la contrarellotge i desbanca Alaphilippe del liderat de la Volta al País Basc

El ciclista eslovè ha confirmat la seva condició de gran especialista en aquesta disciplina i ha fet el millor temps amb un registre de 22 minuts i 26 segons

David CarballoActualitzat

Primoz Roglic és el nou líder de la Volta al País Basc després d'imposar-se en la quarta etapa, una contrarellotge individual de 19,4 quilòmetres de recorregut completament plans amb sortida i arribada a Lodosa. El ciclista eslovè ha confirmat la seva condició de gran especialista en aquesta disciplina i ha fet el millor temps amb un registre de 22 minuts i 26 segons. Roglic ha desbancat del liderat de la classificació general el francès Julian Alaphilippe, que ara és segon a 34 segons del nou líder.

En la lluita per la victòria d'etapa, Roglic ha pogut batre el temps de l'australià Patrick Bevin per nou segons i s'ha emportat el triomf després de fer una crono de menys a més i el mallot groc de líder. I en la lluita per la classificació general, l'eslovè s'ha situat al capdavant amb 34 segons d'avantatge sobre Alaphilippe i 1 minut i 33 segons respecte l'holandès Bauke Mollema, tercer per davant de l'austríac Patrick Conrad i el basc Gorka Izaguirre, cinquè a 1.42 del nou líder.

El millor ciclista català és David de la Cruz, que ocupa la 12a posició de la classificació general a 2 minuts i 16 segons de Roglic, que haurà de defensar el mallot groc de líder en les dues etapes que queden. Aquest divendres es disputarà la cinquena i penúltima etapa, de 164,7 quilòmetres entre Vitòria i Eibar, que es podrà seguir en directe per Esport3 a partir de les 15.30 hores del migdia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut