Motociclisme

Primera jornada complicada a Assen, amb pluja i amb mitja sessió suspesa per una taca d'oli

Dissabte, com és habitual, es disputarà al circuit holandès d'Assen la setena cursa del Mundial de motociclisme amb l'absència del català Dani Pedrosa i amb la presència de la valenciana Elena Rosell, la primera espanyola que correrà una cursa del Mundial. Rosell substitueix el també lesionat Julián Simón. Aquest matí s'han fet els primers entrenaments lliures i la pilot valenciana ha caigut sense conseqüències quan faltaven deu minuts per a l'acabament d'aquesta sessió. Ha estat la seva segona caiguda del matí. El més ràpid en Moto 2 ha estat Stefan Bradl, el líder del Mundial. En Moto GP, Marco Simoncelli i Valentino Rossi han marcat la pauta, i en 125 el més ràpid sota la pluja ha estat l'alemany Jonas Folger. La segona tanda d'entrenaments no s'ha pogut disputar. Una ruixada d'oli provocada per una caiguda d'Alex Baldolini, combinada amb la pluja, ha impedit que l'asfalt estigués apte.

Actualitzat
Aquesta ruixada d'oli ha obligat a suspendre la segona tanda d'entrenaments lliures en totes les categories. L'italià Alex Baldolini ha caigut i, quan ha tornat a la pista, ha deixat un rastre d'oli en pràcticament el trenta per cent del circuit. Amb la pista molla i la pluja que ha caigut, ha estat impossible netejar l'asfalt, tot i la feina dels comissaris i els operaris. De manera continuada, han llançat aigua a pressió, però amb l'asfalt moll es necessita molt de temps. Si hagués estat en sec, amb la pols de sepiolita s'hauria solucionat en pocs mintus.

L'incident de Baldolini ha provocat les caigudes de Xavier Forés i, al cap de pocs segons, de Ricard Cardús. També d'Axel Pons. Abans, Elena Rosell ha caigut dos cops. Pol Espargaró ha anat a terra i, després de sotmetre's a proves mèdiques a l'hospital de Groningen, ha tornat cap al circuit preparat per córrer demà.

En les sessions del matí, Simoncelli ha estat el millor en MotoGP, al davant de Rossi, que ha estrenat amb èxit un nou xassís a la Ducati. Aoayama ha estat dotzè -participa en lloc de Pedrosa-, mentre Alberto Puig, el mànager del català, s'ho mirava des del mur. Bradl ha manat en Moto 2 i Jonas Folger, en els 125, amb Maverick Viñales tercer.

Anar al contingut