Futbol

Presó incondicional per als exfutbolistes Jonan García i Iván Moreno per la trama de partits arreglats

Després de comparèixer davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Zafra, el jutge ha decretat presó incondicional per a tots dos exfutbolistes, que s'han acollit al dret de no declarar

Actualitzat

El jutge instructor que investiga la presumpta trama de partits arreglats ha ordenat aquest dimecres presó incondicional per als exjugadors Jonan García i Iván Moreno, que, segons el parer de la Fiscalia, són dos dels detinguts amb major participació en els presumptes fets delictius.
Després de comparèixer davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Zafra, el jutge ha decretat presó incondicional per a tots dos exfutbolistes, que s'han acollit al seu dret de no declarar. Posteriorment, han estat introduïts en un furgó policial pel seu trasllat al centre penitenciari de Badajoz. Els seus advocats, amb despatxos a Barcelona, ja han anunciat que recorreran la citada ordre.

Fonts judicials han apuntat que la decisió del jutge respon a una possible prevenció d'un risc de fuga, reiteració de fets o de destrucció de proves per part dels dos exjugadors.   

Els altres tres arrestats que han passat per aquesta mateixa seu judicial, la identitat dels quals no ha transcendit, han quedat en llibertat amb fiança, igual que els tres que ho van fer ahir, que es van acollir al seu dret de no declarar. Per cinc d'aquests sis detinguts s'ha fixat una fiança de 3.000 euros, a més de la prohibició de sortir del territori espanyol i la retirada del passaport, segons ha informat la Fiscalia. En el cas del detingut que respon a les sigles O. S. L., la fiança s'eleva a 7.000 euros.
   
Cinc dels detinguts van arribar aquest migdia en un furgó policial, procedent de Madrid, al Jutjat de Zafra. Després de quedar en llibertat els tres que van declarar aquest migdia, van abandonar el jutjat amb les cares cobertes. Els seus lletrats han eludit revelar si els seus clients s'han acollit al seu dret a no declarar davant del jutge. La instrucció del sumari és secreta i es mantenen obertes altres línies d'investigació, han apuntat fonts de la Fiscalia.

Anar al contingut