Pozzovivo celebra la victòria just després de travessar la línia d'arribada a Girona
Ciclisme

Pozzovivo guanya la tercera etapa de la Volta, amb final a Girona, i Rolland és el nou líder de la general

El menut ciclista italià ha atacat quan faltaven dos quilòmetres per a la meta i ha deixat enrere els seus companys d'escapada, fins a travessar sol la línia d'arribada. A la classificació general, el francès Rolland ha desbancat del liderat Maciej Paterski.

Actualitzat

Domenico Pozzovivo s'ha imposat en la tercera etapa de la Volta a Catalunya, de 156 quilòmetres, amb sortida i arribada a Girona, i Pierre Rolland és el nou líder de la classificació general. El menut ciclista italià ha atacat quan faltaven dos quilòmetres per a la meta i ha deixat enrere els seus companys d'escapada, fins a travessar sol la línia d'arribada. El colombià Rigoberto Urán i l'irlandès Daniel Martin han entrat tot just dos segons després.

En la segona ascensió a la muntanya dels Àngels, de primera categoria, Alberto Contador ha dinamitat l'etapa amb diversos atacs que han deixat despenjat el líder, Maciej Paterski, a més d'un dels favorits a la victòria final, Alejandro Valverde, guanyador de la segona. Valverde havia caigut anteriorment, en plena pujada, després d'enganxar-se amb un company d'equip. El murcià ha quedat allunyat respecte al grup capdavanter i ja no ha pogut neutralitzar els caps de cursa, tot i que només ha cedit 22 segons a la línia d'arribada.

A Contador, només l'han pogut seguir Fabio Aru, Domenico Pozzovivo, Rigoberto Urán, Richie Porte i Andrew Talansky, i aquests sis corredors s'han acabat disputant la victòria d'etapa. Pozzovivo ha atacat dos quilòmetres abans del final i s'ha emportat el triomf final, i Pierre Rolland ha desbancat Maciej Paterski del liderat de la classificació general. Rolland afrontarà la quarta etapa, considerada l'etapa reina, amb sortida a Tona i final a l'estació d'esquí de la Molina. A 1 minut i 8 segons de Rolland, Paterski; Bart de Clercq, a 1.16, i Pozzovivo, a 2.11.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut