Cristiano Ronaldo supera el porter andorrà, Josep Gomes (Reuters)

Portugal necessita tirar de Cristiano Ronaldo per superar Andorra en el partit de classificació per al Mundial (0-2)

El combinat portuguès es jugarà l'accés matemàtic per a Rússia 2018 davant de Suïssa el dimarts 10 d'octubre

Portugal ha patit més del que preveia per superar Andorra i ha necessitat fer entrar Cristiano Ronaldo a la segona part per desencallar el marcador, i és que el davanter del Reial Madrid ha firmat el primer gol i ha estat decisiu en la jugada del segon, que ha acabat transformant André Silva. D'aquesta manera, el combinat portuguès es jugarà la classificació matemàtica per al Mundial de Rússia 2018 davant de Suïssa que ha superat per 5-2 Hongria.

França i Suècia també es jugaran l'accés directe a la màxima competició de seleccions en l'última jornada. Tots dos combinats han superat els respectius rivals. Els nòrdics, amb una contundent golejada davant de Luxemburg (8-0) amb pòquer de Marcus Berg. Per la seva banda els homes de Didier Deschamps, que ha fet jugar els 90 minuts als jugadors del FC Barcelona Samuel Umtiti i Lucas Digne, han suat de valent per imposar-se a Bulgària: Un solitari gol de Blaise Matuidi ha donat la victòria a França, que es manté líder del seu grup per només un punt. Els gals s'enfrontaran a Bielorússia mentre que els suecs es veuran les cares davant d'Holanda la setmana que ve.

La ja classificada Bèlgica ha aconseguit una treballada victòria davant de la modesta Bòsnia i Hercegovina (3-4), mentre que Grècia ha fet la feina davant de Xipre (1-2), fet que els dona moltes possibilitat per entrar a la zona de repesca si superen la setmana que ve Gibraltar.

La selecció de Nigèria s'ha convertit en el primer combinat nacional africà que s'ha assegurat una plaça en el Mundial de Rússia 2018 després de superar per 1-0 Zàmbia.

En la Concacaf, que engloba els països de Centreamèrica, Costa Ríca també ha aconseguit un lloc al proper mundial gràcies a un empat amb Honduras (1-1) que ha arribat en el minut 95 amb un gol de Kendall Waston.