Cristiano i Pepe celebren el primer gol de Portugal (Foto: Reuters)

Portugal i Mèxic, primers semifinalistes de la Copa de Confederacions

L'equip que lidera Cristiano Ronaldo ha golejat Nova Zelanda, mentre que els mexicans han remuntat el gol inicial de l'amfitriona, Rússia

La selecció de Portugal s'ha classificat per a les semifinals de la Copa de Confederacions que es disputa a Rússia com a primera classificada del Grup A després de golejar a Nova Zelanda per 4 a 0. L'acompanyarà a la següent fase de la competició Mèxic, que ha remuntat davant de la selecció amfitriona (2-1).

Portugal ha deixat sentenciat el partit contra Nova Zelanda a l'últim quart d'hora de la primera meitat. Cristiano Ronaldo ha fet de penal l'1 a 0 en el minut 33 i, només 5 minuts després, el nou jugador del Manchester City Bernardo Silva ha anotat el segon dels lusitans. En el minut 80, el flamant fitxatge del Milan André Silva ha aconseguit el 3 a 0 i, ja en el temps de descompte, Nani ha arrodonit el resultat.

En l'altre partit del grup A, Rússia ha estat la primera a marcar, gràcies a un gol d'Aleksandr Samedov en el minut 25. Mèxic només ha necessitat 5 minuts per empatar mitjançant Néstor Araujo. Ja a la segona part, Hirving Lozano ha fet el gol del triomf dels centreamericans. En aquest matx, el videoarbitratge ha deixat en evidència Fedor Smolov per simular un penal i ha anul·lat un gol a Hèctor Moreno.

Els dos semifinalistes han tancat la fase de grups empatades a punts, 7, amb dues victòries i 1 empat. Ha estat la diferència de gols a favor la que ha donat a Portugal el primer lloc del grup A.