Futbol internacional

Portugal es proclama contra pronòstic campiona de l'Eurocopa per primera vegada a la seva història (1-0)

Un gol d'Éder al minut 110 de partit ha tombat una França incapaç d'aprofitar la seva condició d'amfitriona i la baixa per lesió de Cristiano Ronaldo

David CarballoActualitzat

Portugal s'ha proclamat campiona de l'Eurocopa per primera vegada a la seva història després de derrotar França a la pròrroga. Un gol d'Éder al minut 110 de partit ha tombat els amfitrions, incapaços de reaccionar al cop inesperat d'un rival que s'ha refet de la baixa del seu gran referent, Cristiano Ronaldo i s'ha emportat el títol contra tot pronòstic.

Una plaga d'arnes ha estat la protagonista inesperada de la final de l'Eurocopa entre França i Portugal a l'estadi de Saint-Dennis. L'esperat duel entre Antoine Griezmann i Cristiano Ronaldo ha durat ben poc. El crac i capità portuguès s'ha hagut de retirar en el minut 25 per una lesió al genoll que ha deixat orfe la selecció del seu país.

Abans d'aquest contratemps inesperat, els amfitrions, amb el blaugrana Samuel Umtiti a l'onze titular, han començat dominant i Rui Patricio ha desviat un cop de cap perillós de Griezmann amb la punta dels dits. La lesió de Cristiano, lluny d'enfonsar Portugal, ha esperonat els homes de Fernando Santos, que s'han crescut davant l'adversitat. L'enorme desplegament físic de Sissoko ha estat l'única notícia positiva per a França, que ha acusat l'enorme responsabilitat de ser encara més la gran favorita al títol.

Portugal, amb el canvi de Quaresma per Cristiano, s'ha tret tota la pressió i cada vegada s'ha sentit més còmoda sobre el terreny de joc en uns primers 45 minuts bastant igualats i amb poques ocasions de perill.

Rui Patrício i el pal salven Portugal

En la represa, França ha buscat amb una mica més d'insistència el gol de la victòria tot i que sense prendre riscos i un cop més ha estat Griezmann qui ha disposat de la millor ocasió per desfer l'empat incial. El cop de cap del baixet davanter de l'Atlètic ha sortit fregant el travesser de Rui Patricio, que ha tornat a ser decisiu desviant un xut creuat de Giroud.

Una centrada enverinada de Nani que ha desviat Lloris i una fuetada llunyana de Sissoko refusada per Rui Patricio no han servit per desfer la igualada d'un partit abocat a la pròrroga. En l'últim sospir, Gignac s'ha pogut convertir en l'heroi nacional francès però el seu xut després d'un sensacional retall a Pepe s'ha estavellat al pal en l'última ocasió del temps reglamentari.

Éder, l'inesperat heroi de Portugal

En la primera part de la pròrroga, les precaucions per part dels dos equips s'han mantingut fins que en el minut 110, Éder ha provocat l'èxtasi portuguès fent un gol que ha valgut un títol. Primer Raphael Guerreiro ha avisat amb un llançament de falta que s'ha estavellat al travesser i poc després el xut llunyà del davanter ha sorprès Lloris i ha deixat molt tocada França, obligada a marcar per forçar la tanda de penals.

El temps ha passat molt ràpid i l'equip de Didier Deschamps, consumit per la desesperació i els nervis, ha vist com se li escapava de les mans una oportunitat immillorable per sumar la seva segona Eurocopa. Portugal, que va deixar escapar el títol europeu al 2004 contra Grècia sent l'amfitriona del torneig, ja és la millor selecció europea d'un torneig que ha estat lluny del millor nivell futbolístic i ha tingut Pepe com el millor jugador de la final.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut