Futbol internacional

Polònia i Ucraïna signen un acord per col·laborar en la preparació de l'Eurocopa 2012

Els presidents de Polònia i Ucraïna, Lech Kaczynski i Víktor Iúsxenko han firmat a Varsòvia un acord per col·laborar en la preparació de l'Eurocopa, que tots dos països organitzaran conjuntament el 2012. Mentrestant, en la comunitat futbolística internacional, continuen els dubtes sobre la capacitat de polonesos i ucraïnesos d'acollir un esdeveniment d'aquest tipus. Les principals crítiques arriben de la Federació Italiana de futbol, que considera que els organitzadors no estan preparats i proposa que l'Euro tingui lloc finalment al país transalpí.

Actualitzat

Els dos mandataris han ressaltat la necessitat de "crear canals estables de col·laboració" que permetin superar amb èxit la prova de foc internacional que suposarà ser la seu d'aquesta cita esportiva, la primera d'aquesta importància que tindrà lloc a Europa de l'Est.

El problema al qual s'enfronten Varsòvia i Kíev és finalitzar a temps les obres previstes en el calendari acordat amb la UEFA, que inclou nous estadis de futbol, hotels, carreteres, vies fèrries i una multitud d'infraestructures completament necessàries. Fins ara, els retards en les obres han provocat l'avís de la UEFA, que podria retirar l'organització si Polònia i Ucraïna no compleixen amb els terminis establerts.

Anar al contingut