Barça

Polèmica entre l'Ajuntament i el Barça per l'aparcament al voltant del Camp Nou

L'Ajuntament de Barcelona no pensa retirar les pilones per evitar aparcar a la Diagonal. El president del Barça va considerar que la impossibilitat de trobar-hi aparcament és una de les causes de la baixa assistència de públic al Camp Nou. L'Ajuntament creu que no es poden fer excepcions entre el futbol i altres tipus d'espectacles.

Actualitzat
Aquestes peces són l'últim motiu de discòrdia entre el Barça i l'Ajuntament de Barcelona. L'objectiu d'aquests blocs de ciment, col·locats al llarg de la Diagonal, és impedir que, els dies de partit les voreres d'aquesta avinguda es converteixin en un aparcament gratuït. Aquest dimarts, Joan Laporta culpava aquestes peces i l'Ajuntament del descens en l'afluència de públic al Camp Nou. 

Descens d'espectadors al Camp Nou

Segons l'Ajuntament, la xifra de cotxes que acostumaven a aparcar a les voreres de la Diagonal en dies de partit rondava els 400. Tot i la imatge de col·lapse, és difícil assegurar que aquest sigui el principal motiu de la baixada d'assistència a l'estadi. Si es comparen els partits d'aquesta temporada amb els mateixos rivals de la temporada anterior, el descens és més elevat que el que poden provocar 400 cotxes. Contra l'Almeria, la temporada passada van anar al Camp Nou 79.253 espectadors. Aquesta, 63.566. Contra l'Atlètic de Madrid, s'ha passat dels 89.876 als 75.232. Amb el Betis com a rival, l'any passat hi va haver 73.704 espectadors. Aquest any, 55.727. I contra el Racing, s'ha passat de 60.039 a 54.678. La mitjana d'aquests quatre partits, l'any passat, era de 75.718 espectadors. Aquesta temporada, de 62.300.

Des de l'Ajuntament de Barcelona, el que s'ha volgut fer és no convertir la rodalia del Camp Nou, els dies de partit, en un territori sense llei. Des de l'Ajuntament també es defensa que el Camp Nou no ha estat mai tan ben comunicat com ara amb el transport públic, i que per als aficionats que hi van des de fora de Barcelona els autocars que organitzen les penyes són el mitjà ideal per anar-hi.
Anar al contingut