París

Polèmica a França per la presència de Manuel Valls en la final de la Champions

El secretari d'estat d'Esports afirma que el primer ministre va anar a Berlín convidat per Platini, mentre que l'oposició denuncia que Valls hi va anar com a seguidor del Barça

RedaccióActualitzat

El viatge a Berlín del primer ministre francès, Manuel Valls, per assistir, dissabte, a la final de la Champions entre el Barça i la Juventus ha provocat una onada de crítiques per part de l'oposició. Tant el Partit dels Republicans com l'ultradretà Front Nacional denuncien el cost que ha tingut per a les finances públiques i consideren que Valls s'hi va desplaçar més en la seva condició de seguidor del Futbol Club Barcelona que no pas com a cap del govern. El diputat conservador Thierry Solère ha dit, sobre aquest desplaçament, que es tracta d'una "falta política i moral."

Avui, el secretari d'estat d'Esports, Thierry Braillard, ha justificat la presència del primer ministre a Berlín. En declaracions a "France Info", Braillard ha explicat que a Valls "el va convidar el president de la UEFA, Michel Platini, i va representar França". Davant les crítiques d'aquest cap de setmana, Manuel Valls va dir: "Sóc primer ministre. Em desplaço amb els mitjans que coneixeu. No intenteu crear falsos debats".

"Le Nouvel Observateur" ha contraatacat recordant que l'antic secretari d'estat de Cooperació, el conservador Alain Joyandet, va llogar un jet privat per 116.500 euros per anar a una conferència a Martinica, tot i que companyies com Air France fan aquest mateix trajecte. I Thierry Braillard també ha dit que, quan era president, Nicolas Sarkozy es va arribar a gastar milions d'euros en sondejos sobre qüestions privades o relacionades amb el seu partit, un afer pendent d'una investigació judicial.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut