Pol Amat, una llegenda del l'hoquei herba europeu (Reuters)
Hoquei Herba

Pol Amat entra al Saló de la Fama de l'hoquei herba europeu

La Federació Europea d'Hoquei distingeix honorificament l'egarenc entre les màximes llegendes d'aquest esport

Actualitzat

L'exjugador d'hoquei herba Pol Amat ha estat investit en el Saló de la Fama de la Federació Europea d'Hoquei (EHF), un club de personalitats molt selectes amb el qual aquest estament vol homenatjar els professionals més distingits d'aquest esport (jugadors, entrenadors i àrbitres).

Nascut a Terrassa, Amat va fer gran part de la seva carrera al Club Egara, del qual el seu avi va ser cofundador i el seu pare un jugador destacat. Hi va debutar l'any 1983. Retirat des del 2013, va ser un dels millors jugadors que ha donat l'hoquei herba i compta amb un palmarès envejable, tant a nivell de club com de selecció.

Amb l'Egara, Amat va guanyar sis Lligues d'Espanya i quatre Copes del Rei. Amb el Reial Club de Polo va guanyar una Copa d'Europa, una lliga i una Copa. Amb la selecció espanyola es va penjar dues plates olímpiques, a Atlanta (1996) i a Pequín (2008).

L'any 2008 va rebre dues distincions personals: la Federació Internacional d'Hoquei el va nomenar millor jugador del món i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya el va premiar com a Esportista Català de l'Any.

Des d'aquest 2015, l'EHF ja el compta entre les seves llegendes. El Saló de la Fama es va crear el 2013 i la distinció que atorga és honorífica. A més d'Amat, només hi ha quatre persones més incloses: l'holandès Teun De Nooijer, l'alemanya Natascha Keller, la irlandesa Nikki Symmons i el també català Santi Freixa.

Anar al contingut