Espanyol

Pochettino agraeix la renovació del contracte i reconeix que li afegirà un plus de responsabilitat

Mauricio Pochettino agraeix a l'Espanyol la renovació del contracte perquè suposa una mostra de confiança però també un plus de responsabilitat. El tècnic argentí ha explicat que la seva ambició és contribuir a fer un Espanyol "una mica més gran". De la Peña i Dátolo no estaran a punt per jugar contra la Reial Societat; aquest dimecres fan proves mèdiques a Víctor Ruiz i, tot i que evolucionen bé de les seves lesions musculars, segurament també seran baixa Sergio Garcia i David Garcia.

Actualitzat
L'entrenador de l'Espanyol, Mauricio Pochettino, ha agraït al club la "confiança" que li ha demostrat en confirmar la clàusula del seu contracte, que li permetia optar a una temporada més, fins al 30 de juny del 2012, com a tècnic del primer equip. Pochettino ha comentat que l'únic canvi del contracte consisteix en "l'alliberament d'una clàusula" que en condicionava la continuïtat a la temporada 2011-12 i s'ha declarat "satisfet i content" d'haver rebut "la confirmació de suport del club cap a mi i cap a aquest projecte".

"Aquestes mostres de confiança són importants i això sempre s'agraeix", ha comentat el tècnic després de recordar com va arribar al càrrec, en una situació de màxima dificultat per a l'equip.
"Sóc un somiador, un idealista i perquè es compleixin els somnis cal ficar-s'ho al cap. Era un moment complicat i calia tenir valentia per baixar a l'arena", ha asseverat. Pochettino ha agraït també "la feina dels futbolistes" i el suport de l'afició i ha promès que tot i la confirmació de la seva continuïtat, no es relaxarà. "M'exigeixo molt més, vull fer bé les coses i posicionar el club en la situació que es mereix". També ha comentat que l'objectiu és "aportar el meu granet de sorra perquè el club sigui una mica més gran i que els meus néts puguin dir que el seu avi va contribuir a fer més gran l'Espanyol".

Lloa Álvaro Vázquez i el planter perico

Pochettino ha elogiat també el rendiment d'Álvaro Vázquez, autor del gol a l'Osasuna: "És una persona molt moderada, amb els peus a terra. En les seves declaracions després del partit, a tothom li ha caigut la bava en escoltar-lo per la seva maduresa". Qüestionat per la possibilitat que el jugador abandonés l'Espanyol amb destí al Barça, el tècnic argentí ha apuntat al directiu responsable del futbol base, Antonio Morales, com a responsable del mèrit d'haver mantingut el jugador. Sobre la política de planter del club i la seva facilitat per fer debutar al primer equip jugadors formats a la casa, Pochettino ha emfatitzat que el planter, "per filosofia i per sentiment", és un pilar bàsic de la política esportiva de l'Espanyol. "Em vaig formar en un club que es nodreix de la gent de casa, Newell's Old Boys, i aquí procurem que un percentatge alt de l'equip sigui del planter. Però no juguen al primer equip perquè sí, procurem controlar els temps, amb consciència, coneixe'n la qualitat i la part humana", ha explicat. Pochettino ha reconegut que prometre un Espanyol format exclusivament per jugadors de la casa "seria demagògic", encara que ha avisat que l'Espanyol "ha de seguir nodrint-se de gent del planter".

Fredor amb Tamudo

El pròxim rival del seu equip serà la Reial Societat de Raúl Tamudo, el màxim golejador de la història de l'Espanyol, que va perdre la titularitat i el braçalet de capità amb Pochettino a la banqueta. "Es farà estrany veure'l amb una samarreta diferent, però per ell també serà una sensació nova. Intentarem neutralitzar les seves virtuts futbolístiques i les de la Real", s'ha limitat a apuntar l'entrenador.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut