Futbol

Platini: "Messi està més protegit pels àrbitres que els altres grans jugadors de la història"

El president de la UEFA creu que Messi es diferencia de la resta dels millors jugadors de la història perquè està més protegit pels àrbitres. En unes declaracions a dos diaris francesos, l'"Aujourd'hui en France" i "Le Parisien", Platini no ha volgut restar mèrits al guardó de millor jugador de la UEFA que van entregar aquest divendres a l'argentí, però considera que la protecció del seu joc per part dels àrbitres el beneficia, tot i que creu que això beneficia també el futbol. El mateix Platini ha estat l'impulsor d'aquest premi, que pretén recuperar l'esperit que tenia la Pilota d'Or de France Football abans d'associar-se al FIFA World Player.
Amb motiu de la gala del sorteig d'una nova edició de la Champions League i de l'entrega a Leo Messi del guardó com a millor jugador de la UEFA, Michel Platini ha volgut arrencar protagonisme a les portades de la premsa escrita francesa. En declaracions a diversos mitjans, el president de la UEFA explica: "Cada generació creu tenir entre les seves files el millor jugador de tots els temps. Els vells dels anys 50 pensen que és Pelé. Els dels 70 que és Cruyff. Els dels 80 que és Maradona i els del 2000, que Zidane era el més gran. I en aquests moments és Messi."

El francès no vol entrar en comparació entre aquests grans jugadors mundials de la història, però hi veu una diferència amb el blaugrana Leo Messi. "És impossible comparar-los. Però diria que Messi té un avantatge respecte a tots els qui acabo de citar", ha afegit. "Està molt més protegit pels àrbitres. I està bé que sigui així. Pot jugar a futbol i expressar el seu talent. Abans els jugadors amb talent havien de pensar primer a evitar els cops."

Michel Platini ha estat l'impulsor d'un guardó a Messi que es van entregar per primer cop aquest divendres en la gala celebrada al Fòrum Grimaldi del Principat de Mònaco. Aquest premi reconeix el millor jugador de les Lligues europees i no el de la Lliga de Campions, com feia fins ara l'anomenat UEFA Award.

NOTÍCIES RELACIONADES