Futbol

Piqué, citat a declarar aquest dijous acusat d'una falta de respecte a l'autoritat

El jugador del Barça va ser denunciat a l'octubre per una falta de respecte a la Guàrdia Urbana després que li posessin una multa de trànsit al seu germà. Està acusat d'una falta de respecte i consideració a l'autoritat.

Actualitzat

El central blaugrana Gerard Piqué haurà d'enfrontar-se aquest dijous al judici de faltes que té pendent després de l'incident amb dos agents de la Guàrdia Urbana a l'octubre de l'any passat i pel qual està acusat d'una falta de respecte i consideració a l'autoritat. El jugador català va arribar a insultar els policies dient-los "xulos" per haver posat una multa al seu germà mentre estaven en una zona d'oci de Barcelona. Està previst que la vista se celebri a la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet, i en ser un judici de faltes és possible que el jugador no comparegui, ja que pot enviar-hi un representant legal.

El judici es desenvoluparà a la sala 124 del jutjat d'instrucció número 5 i la vista serà a les deu del matí. Serà un procediment ràpid en el qual el denunciat no té l'obligació de ser-hi present, així que Piqué podria enviar-hi en la seva representació un advocat o fins i tot ningú. En aquest últim supòsit, el judici se celebraria igualment i es podria dictar sentència el mateix dia. En canvi, si la incompareixença és dels denunciants, és a dir, de la Guàrdia Urbana, s'arxivaria la causa, situació poc probable, segons fonts pròximes al cas.

Segons expliquen les mateixes fonts, el judici podria tenir audiència pública. També hi està citat un testimoni que treballava a la zona i que va gravar unes imatges en vídeo que van ser difoses per televisió. La pena seria econòmica; segons l'article 634 del Codi Penal, a Gerard Piqué podria caure-li una multa diària, de deu a seixanta dies, amb un màxim de 300 euros al dia, és a dir, que la pena màxima seria de 18.000 euros.

La polèmica

Els fets pels quals es jutjarà el futbolista van passar la matinada del diumenge 12 al dilluns 13 d'octubre del 2014. Segons consta a la diligència que la Guàrdia Urbana va enviar al jutjat, el germà del jugador del Barça, Marc Piqué, va ser multat per una infracció de trànsit cap a les 2.30 hores davant de la sortida de la discoteca Catwalk, un dels locals de la zona d'oci del Port Olímpic de Barcelona. Gerard Piqué anava d'acompanyant al cotxe quan els agents li van donar l'alto per "estar parat 15 minuts al carril bus que hi ha al carrer Trias Fargas i entorpir la circulació dels taxis que tenen parada en aquesta mateixa zona", segons figura en l'informe policial. El jugador va demanar disculpes a les xarxes socials després de tot el rebombori emulant la figura del rei:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut