Piotr Malachowski, en el moment de recollir la medalla a Rio (Reuters)
Piotr Malachowski, en el moment de recollir la medalla a Rio (Reuters)
Jocs Olímpics

Piotr Malachowski, plata a Rio, subhasta la seva medalla per salvar un nen malalt de càncer

El metall de plata s'ha venut per 115.000 euros, una xifra suficient per pagar el tractament que Olek, de dos anys, rebrà als Estats Units

Actualitzat

El llançador de disc Piotr Malachowski ha subhastat la medalla de plata que va guanyar aquest agost als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. L'atleta polonès ho ha fet per poder finançar el tractament d'un nen, Olek, malalt de càncer. La medalla finalment ha arribat a la xifra de 115.000 euros i serà suficient per pagar l'assistència mèdica que Olek rebrà als Estats Units.

"La meva medalla de plata avui val molt més que fa una setmana", ha assegurat orgullós Malachowski, que en menys de cinc dies ha aconseguit reunir els diners per ajudar l'infant, de només dos anys. L'esportista ha lamentat que "l'esport s'ha mercantilitzat molt els últims anys, avui impera un altre esperit", tot i que també ha afegit que "encara hi ha esportistes solidaris, amb valors, que volen ajudar els altres i s'involucren en accions caritatives".

Olek viatjarà als Estats Units en els pròxims dies per sotmetre's a un tractament especial que l'ajudi a superar el càncer d'ull que pateix. Malachoswski es reunirà amb Dominika i Sebastian Kulczyki, els empresaris que han comprat la medalla. El polonès ha assegurat que "una medalla només és un tros de metall, però la salut d'un nen té molt més valor".

La mare d'Olek, Goisa, va contactar amb el llançador de disc a través de les xarxes socials per demanar-li ajuda i Malachowski no s'ho va pensar dues vegades: "Guanyar una medalla olímpica és el somni de tot un atleta i, per descomptat, la d'or. No va ser possible aquest cop, però el destí m'ha donat l'oportunitat d'augmentar el valor de la meva medalla de plata gràcies a la solidaritat".

Anar al contingut