Bàsquet

Pesic: "No penso en el meu futur com a entrenador, no sé què és el que vull"

L'entrenador que ha revolucionat el Barça Lassa conquerint la Copa contra tot pronòstic no vol pensar més enllà d'aquesta temporada

Actualitzat

Després d'aconseguir l'impossible, quan va agafar un Barça Lassa sense rumb i en poc més de set dies el va portar a conquistar la Copa, Svetislav Pesic ha passat pels micròfons del programa "Tot costa" de Catalunya Ràdio i ha explicat amb detall molts dels seus secrets:

Aixecar la Copa contra pronòstic

"Vam jugar contra tres grans equips. Per mi el Baskonia és el millor equip, juguen un bàsquet molt intens i modern. El Gran Canària jugaven a casa i era difícil i el Madrid va ser complicat però estic molt orgullós de com vam jugar."

El secret de Pesic

"El més important és adaptar-se a la mentalitat dels jugadors i he tingut la sort de trobar-me amb uns jugadors que volien guanyar. 21 partits sense guanyar és molt i la Copa del Rei era la gran oportunitat per demostrar que n'eren capaços."

"Hem jugat amb les meves normes: El bàsquet es juga per encistellar, si no encistelles no pots jugar a l'alt nivell, però per encistellar necessites la pilota i això vol dir rebre-la: defensa i rebots ofensius. Els rebots ofensius donen seguretat."

"Gana de guanyar i gana de millorar. La gana millora la felicitat dels jugadors. El que és perillós és que un jugador estigui content amb si mateix. Ara estem contents, ho celebrem, però no vivim en el passat. En l'esport d'alt nivell sempre hi ha nous reptes."

Possibles reforços

"De moment tenim la plantilla completa. Tots poden millorar. Estic segur que tots els jugadors estaran molt millor a final de temporada. Tenim jugadors amb experiència, que poden jugar en diverses posicions. No penso en nous jugadors."

Renovació amb el Barça Lassa

"No se sap quan un entrenador acaba la seva feina en els temps que vivim. Jo no sabia si volia continuar amb la meva feina com a entrenador quan vaig rebre la trucada de Nacho. Tenia altres coses a part del bàsquet. Mentalment no estava preparat per agafar un equip perquè no tenia clar el meu futur."

"El Barça és i va ser sempre el meu club. La meva feina és entrenar l'equip i guanyar el màxim de partits. Sobre propers anys i nous jugadors ja en parlarem. Soc entrenador de bàsquet, m'agrada. No penso en el meu futur com a entrenador i no sé què és el que vull."

ARXIVAT A:
Svetislav Pesic Eurolliga
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut