Svetislav Pesic dirigint la banqueta blaugrana en una imatge d'arxiu (EFE)
Bàsquet

Pesic: "M'agradaria que Navarro estigués a prop de mi i de l'equip"

L'entrenador del Barça Lassa analitza la pròxima temporada en una entrevista a la pàgina web del club blaugrana

Actualitzat

L'entrenador del Barça Lassa de bàsquet, Svestislav Pesic, ha parlat per primera vegada de la retirada de Joan Carles Navarro en una entrevista a la pàgina web del club blaugrana i ha assegurat que la pròxima temporada es presenta il·lusionant. El tècnic serbi ha confessat tres dies abans de l'inici de la pretemporada que espera tenir Navarro a prop seu per transmetre la seva mentalitat guanyadora a l'equip.

"Estic segur que ha estat una de les decisions més complicades de la seva vida, perquè en tota la meva carrera com a entrenador no he conegut un jugador amb més ganes de jugar i gaudir del bàsquet que Navarro. He tingut la sort i el privilegi de poder-lo entrenar en dues etapes, de guanyar-ho tot, i ell s'ha convertit en una llegenda no només pels títols, sinó per la forma de jugar, amb el seu estil propi, tant amb el Barça com amb la selecció. Crec que és molt important que s'hagi quedat al Barça. És decisió seva la seva nova funció, però personalment m'agradaria que estigués a prop de l'equip, de mi, ja que el seu exemple i mentalitat guanyadora seran útils a l'equip ara i en el futur com d'altres equips que compten amb les seves llegendes".

Pesic ha analitzat els profunds canvis a la plantilla de cara a la temporada que ve després de la incorporació de cinc jugadors nous, a més del retorn de Roland Smits després de la seva cessió al Fuenlabrada.

"Vam fer una anàlisi profunda de l'equip tant amb Nacho Rodríguez com amb el meu staff a final de temporada. El fet d'haver arribat a mitja temporada, a banda d'haver pogut tenir èxit amb la Copa del Rei, em va fer veure amb qui podíem comptar per a la nova temporada i amb qui no. Sembla que hem fet molts canvis, però, de fet, tan sols hem canviat dos jugadors que eren clau, com Moerman i Koponen, que van complir amb les exigències del club. En el seu lloc ens vam decidir per jugadors amb experiència en l'Eurolliga, com Singleton, i d'altres que la combinen amb ACB, com Pangos, Kuric, Blazic i Pustovyi"

Per últim, l'entrenador blaugrana està convençut que el nou curs serà "il·lusionant" i ha admès que al Barça no només s'han de guanyar partits sinó també títols.

"Ens espera una temporada molt il·lusionant, com totes al Barça, on s'espera no només guanyar partits, sinó títols. I per aconseguir-ho, ens hem de preparar de valent. Una de les coses més importants serà recuperar els jugadors que van tenir problemes físics i també aquesta serà la primera temporada sense Navarro i tots els jugadors hauran d'estar mentalment, tàcticament i físicament preparats per als partits decisius. És per això que necessitarem els nostres aficionats també més que mai i que, quan juguem al Palau, ells siguin el sisè home en pista. Respecte el calendari, és cert que, a l'Eurolliga, l'inici no ens és favorable, perquè la majoria de partits a Europa, a l'octubre i al novembre, són fora de casa. Per això les victòries a casa al Palau seran clau per poder classificar-nos per al Top 8 de l'Eurolliga".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut