Una imatge de la cerimònia d'inauguració dels Jocs de Pequín 2008 (Reuters)
Jocs Olímpics d'hivern

Pequín promet que si és escollida per a les Olimpíades d'hivern 2022, els atletes no tindran censura a la xarxa

La capital xinesa promet que els atletes i periodistes no tindran la censura a la xarxa que tenen els xinesos si la ciutat és escollida com a seu dels Jocs Olímpics d'hivern 2022

Actualitzat

La candidatura de Pequín a les Olimpíades d'hivern del 2022 ha promès que, si és escollida, els atletes participants no tindran la mateixa censura de continguts a internet que ja tenen els ciutadans xinesos. D'aquesta forma, tots els esportistes podrien accedir a les webs que ara per ara estan bloquejades al país, com Google, Twitter, Facebook o YouTube.

La portaveu de la candidatura, Wang Hui, ha fet aquesta promesa durant una visita de la Comissió d'Avaluació del Comitè Olímpic Internacional a Pequín, tot i que ha comentat que "tothom parla de Facebook i Twitter, però a la gent que conec no li agrada fer-les servir", i ha afegit que els 650 milions d'internautes xinesos prefereixen xarxes socials xineses com WeChat o Weibo.

La censura a Pequín el 2008

En els Jocs Olímpics d'estiu de Pequín 2008, la capital xinesa també va prometre una obertura parcial d'internet per als participants, però aquesta no va ser total i molts atletes i periodistes no van poder accedir a les que necessitaven.

Anar al contingut