Barça

Pep Guardiola signarà avui la seva renovació com a entrenador del Barça

Guardiola va donar la seva paraula, i avui ho posarà negre sobre blanc. No han transcendit els detalls d'aquest nou contracte, que afecta també el seu ajudant, Tito Vilanova. El cos tècnic havia acabat contracte el 30 de juny i la renovació no es podia fer esperar més. Aquesta va ser, sens dubte, la decisió més destacada de la reunió que va fer ahir, dimarts a la tarda, la junta directiva del club, amb la presència de Sandro Rosell, que havia arribat al matí de Sud-àfrica. Guardiola renova, però ni xifres, ni durada, ni condicions. Tot i la insistència dels periodistes, el portaveu de la junta, Toni Freixa, no ha aportat cap més informació.

Actualitzat
"S'han establert els paràmetres bàsics i essencials de l'acord, però el contracte no està plasmat. Els detalls els anunciarem dimecres, al matí", va dir Freixa. "És un contracte molt important i s'han estat mirant totes les condicions. Estàvem enmig d'un Mundial i no tothom estava present", va comentar Freixa, que tampoc va revelar si l'anunci de l'acord, que tindrà lloc avui, comptarà amb la presència de Guardiola.

L'entrenador barcelonista va arribar a un principi d'acord amb l'anterior directiva, presidida per Joan Laporta, per renovar per una temporada més, encara que la renovació no es va plasmar en cap document. Es tractava d'un acord verbal que havia de ser ratificat i rubricat després de la celebració de les eleccions amb la nova junta directiva barcelonista. La idea del president del club, Sandro Rosell, era oferir un contracte a Guardiola per les pròximes sis temporades, les mateixes que durarà el seu primer mandat al capdavant del club. No obstant això, el tècnic no és partidari de signar contractes de llarga durada.

Freixa també va explicar que ha sol·licitat a la Reial Federació Espanyola de Futbol "la dispensa" perquè els jugadors del Barça no participin en un amistós previst a Mèxic el pròxim 11 d'agost, però que estan pendents de l'autorització federativa. També el portaveu barcelonista va anunciar que el club homenatjarà els vuit jugadors del club que han conquistat el títol Mundial amb Espanya, durant un acte que tindrà lloc durant la celebració del pròxim trofeu Joan Gamper.

Pel que fa a les negociacions amb l'Arsenal per poder contractar Cesc Fàbregas, Freixa va insistir que la política de la directiva es basa en "actuar amb discreció", per la qual cosa no estava disposat a "airejar cap negociació".

Un altre acord adoptat per la junta directiva ha estat incloure en els contractes dels tècnics i els jugadors una cessió de l'u per cent de les seves retribucions per destinar, al cinquanta per cent, a l'Agrupació d'Antics Jugadors del club i a la Fundació del F. C. Barcelona. A més, Freixa va explicar que també se signarà avui, a les oficines del club, un crèdit sindicat per un valor de 155 milions d'euros.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut