Lliga de Campions

Pep Guardiola admet que la semifinal contra el Barça tindrà un "contingut emocional"

El tècnic del Bayern ha expressat admiració per Luis Enrique i els seus jugadors i ha avisat que aquesta eliminatòria no tindrà res a veure amb la de fa dos anys

Actualitzat

L'entrenador del Bayern Munic, Pep Guardiola, ha dit aquest divendres que no pot negar que els partits de la semifinal de la Lliga de Campions contra el Barcelona tindran per a ell un "contingut emocional".

"Naturalment serà una cosa especial per a mi, per als meus col·laboradors i per a Thiago", ha dit Guardiola. "Sóc aquí pel que vaig fer al Barcelona", ha afegit.

Guardiola ha dit que jugar a dos partits contra el Barça és igual de difícil que fer-ho a partit únic, el mateix que passa amb els altres semifinalistes. "Si abans havia dit que preferiria el Barça a partit únic era perquè això hauria significat que tots dos érem a la final", ha dit.

Interrogat sobre la importància de Thiago en la tornada contra el Porto, Guardiola va dir que l'internacional espanyol pot ajudar però no es pot esperar que decideixi ell sol els partits. "Va jugar bé, però els altres també van jugar bé. Necessitem l'equip". També ha avisat que el Bayern no pot repetir els errors que va cometre en els primers deu minuts de l'anada contra el Porto.

Pel que fa a la situació de lesions de l'equip, el tècnic ha dit que de moment és similar a la d'abans de les trobades contra el Porto i ha assenyalat que ara Rafinha i Juan Bernat tenen problemes després d'haver jugat noranta minuts els últims vuit partits. S'espera que en els pròxims dies tornin jugadors com Robben, Benatia i, potser, Ribéry. No obstant això, per al partit de dissabte contra l'Hertha, el Bayern, segons Guardiola, només tindrà catorze jugadors en la convocatòria a causa de les lesions.

L'entrenador català ha elogiat també el treball de Luis Enrique al capdavant del Barcelona: "Me n'alegro del que està fent i no em sorprèn, quan jo era al Barça ell s'encarregava del segon equip i sé que és un gran entrenador."

Preguntat sobre els canvis que ha viscut l'equip blaugrana des de la seva marxa, Guardiola s'ha referit als fitxatges de Neymar i Luis Suárez, però ha afegit que l'estil segueix sent bàsicament el mateix.

Guardiola ha expressat admiració per la plantilla del Barcelona: "Conec els jugadors i vaig tenir èxits al club perquè ells hi eren; igual que he tingut èxits aquí pels jugadors que tinc ara."

Guardiola ha acabat advertint que no es pot comparar la semifinal d'ara amb la de fa dues temporades, quan al final el Bayern es va imposar per un 7-0 global: "No es poden comparar dos partits. Per exemple, en els nostres partits contra el Porto, amb gairebé els mateixos jugadors al camp, semblava que haguéssim estat dos equips diferents en el curs d'una setmana."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut