Pep Guardiola, durant l'últim partit de lliga amb el Manchester City (Reuters)
Futbol internacional

Pep Guardiola accepta l'acusació de la Federació Anglesa per lluir el llaç groc

El Manchester City i l'entrenador català neguen que el llaç groc sigui un símbol polític i el comparen amb el famós 'poppy', la rosella que es llueix al Regne Unit durant el mes de novembre en record als caiguts britànics a la Primera Guerra Mundial

Actualitzat

L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha acceptat l'acusació de la Federació Anglesa de Futbol per lluir el llaç groc en partits oficials. La Federació li havia obert un expedient per entendre que lluïa un missatge polític, cosa que contravé les normes de la Federació, i Guardiola tenia temps per respondre-hi i presentar les seves al·legacions fins aquest dilluns a les 6 de la tarda.

En la seva resposta a l'acusació, el Manchester City i l'entrenador català neguen que el llaç groc sigui un símbol polític i el comparen amb el famós "poppy", la rosella que es llueix al Regne Unit durant el mes de novembre en record als caiguts britànics en la Primera Guerra Mundial. La rosella o "poppy" commemora el Dia de l'Armistici (11 de novembre de 1918), quan el bàndol aliat i l'Imperi alemany van acordar l'alto el foc en un vagó de tren a Compiègne (nord de França) durant la Primera Guerra Mundial.
 
En el seu últim partit disputat, el diumenge a casa contra el Chelsea (1-0), Guardiola no va lluir de forma visible el llaç groc a la solapa i el va reemplaçar per un narcís del mateix color en suport a la Fundació Marie Curie contra el càncer.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut