Jocs Olímpics

Penúltima prova de foc per a la candidatura de Madrid 2020

L'assemblea del Comitè Olímpic Internacional (COI) s'ha reunit a Suïssa per escoltar les últimes presentacions dels projectes de les ciutats candidates a acollir els Jocs Olímpics del 2020: Istanbul, Tòquio i Madrid. Es tracta de l'última prova de foc abans que el COI pregui la decisió final el 7 de setembre.

La delegació espanyola està convençuda que obtindrà resultats positius. (Foto: EFE)

L'assemblea del Comitè Olímpic Internacional (COI) s'ha reunit a Suïssa per escoltar les últimes presentacions dels projectes de les ciutats candidates a acollir els Jocs Olímpics del 2020: Istanbul, Tòquio i Madrid. Es tracta l'última prova de foc abans que el COI prengui la decisió final el proper 7 de setembre, tot i les absències de Joseph Blatter, el rei Guillem d'Holanda o el príncep Albert de Mònaco. En total, 100 dels 114 membres del COI han escoltat les presentacions de les delegacions turca, japonesa i espanyola.

La primera ciutat que ha exposat el seu projecte ha estat Istanbul. Les sensacions han estat molt positives, segons ha declarat el president de la delegació, Hasat Aran. Tot i això, les últimes protestes populars a Turquia poden suposar un punt molt negatiu per a la candidatura d'Istanbul.

Després ha arribat el torn de presentació de Tòquio i de Madrid. La delegació de la capital espanyola ha estat encapçalada pel príncep Felip, l'alcaldessa Ana Botella, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, i Alejandro Blanco, el president del projecte. La delegació espanyola està convençuda que obtindrà resultats positius.

Madrid 2020 ha finalitzat abans del que s'esperava, ja que El COI només ha necessitat 10 minuts dels 45 de què disposava per formular preguntes i inquietuds. Blanco ha respòs davant d'aquest fet i ha assenyalat que els ha sobrat tant de temps perquè la candidatura "genera pocs dubtes". "Madrid construeix el que ha de construir. És una candidatura realista per a temps realistes", ha insistit.

El príncep Felip també s'ha mostrat satisfet, però sense triomfalismes, amb la presentació de Madrid 2020. "Estem confiats en què és una magnífica candidatura, s'ha fet un magnífic treball i ara s'ha d'esperar que així ho entenguin els membres del Comitè Olímpic Internacional", ha declarat el príncep. Entre els temes que s'han tractat, el representant d'Espanya ha aclarit que no han preguntat per la situació econòmica, però sí per la llibertat de premsa, l'esport i l'oferta hotelera.

NOTÍCIES RELACIONADES