Motociclisme

Pedrosa suma el segon triomf en Moto GP a Donington Park i retalla distàncies amb Hayden

Dani Pedrosa ha retallat distàncies amb el líder del Mundial de Moto GP, el nord-americà Nicky Hayden. El de Castellar del Vallès s'ha imposat al GP de la Gran Bretanya i s'acosta a 26 punts del seu company d'equip. És el segon triomf de Pedrosa en la seva primera temporada a la màxima categoria. En dos i mig, Jorge Lorenzo té a tocar el liderat del Mundial de 250 cc després del triomf d'avui. El mallorquí s'ha vist beneficiat per la caiguda d'Andrea Dovizioso, i es col·loca amb 158 punts, només un per sota de l'italià. En 125, victòria d'Álvaro Bautista.

Actualitzat

Dani Pedrosa, que tenia la "pole", ha tret profit de les posicions endarrerides des d'on arrencaven dos dels seus màxims rivals pel Campionat del Món, Nicky Hayden i Valentino Rossi, onzè i dotzè, respectivament. Tot i perdre la primera posició just arrencar la cursa a mans de Marco Melandri, Pedrosa no s'ha arronsat i ha recuperat la primera plaça poc abans de travessar l'equador de la cursa. El pilot català ha començat a marcar volta ràpida rere volta ràpida i ha acabat la cursa en solitari i còmodament instal·lat en el liderat.

Per darrere, Melandri, Stoner, Kenny Roberts i Valentino Rossi s'han hagut de disputar la segona plaça i la tercera. Finalment, ha estat el set vegades campió del món qui s'ha ficat a la butxaca una segona plaça amb regust de triomf, tenint en compte els problemes físics que té i també les dificultats que ha tingut amb el xassís de la seva moto durant tot el cap de setmana. Rossi és ara tercer a la general del Mundial, a 35 punts de Nicky Hayden i només nou punts per darrera de Pedrosa.

El company d'equip del català, el nord-americà  Nicky Hayden, que arrencava onzè a la graella, ha fet una sortida de pista que l'ha relegat a la dotzena posició. Finalment, Hayden ha pogut remuntar posicions per acabar setè i sumar nou punts que el mantenen encara instal·lat amb comoditat en el liderat del Campionat del Món.

Lorenzo, a un punt del liderat

Arribats a l'equador de la temporada, Jorge Lorenzo i Andrea Dovizioso mantenen un apassionant duel pel Campionat del Món dels 250 centímetres cúbics. En la novena cursa de l'any, el pilot mallorquí ha sumat el seu cinquè triomf, i ho ha fet amb autoritat, dominant des de la segona volta i amb l'ajuda addicional del seu màxim rival pel títol. Dovizioso ha anat per terra i només ha pogut acabar sisè, just per sumar els punts que necessitava per mantenir el liderat.

Amb vuit proves encara per disputar-se, l'italià és líder amb 159 punts, per 158 de Jorge Lorenzo. Tot i que Dovizioso ha estat fins ara més regular que Lorenzo, també és cert que són ja cinc els triomfs del pilot espanyol per tan sols un de l'italià. Pel que fa a la resta de corredors del Mundial, el tercer en discòrdia és el pilot de Sant Marino Alex de Angelis, però ja molt lluny de Lorenzo i Dovizioso. Héctor Barberá, que ha estat cinquè a la cursa, és ara setè a la classificació del Mundial.

Bautista segueix dominant

En la categoria més petita, Álvaro Bautista ha estat el guanyador i ha sumat la quarta victòria de la temporada, que a més li permet augmentar encara més el seu avantatge al capdavant de la classificació provisional del Mundial. Bautista ha tornat a demostrar que no té rival, tot i fer una sortida no gaire bona. Kallio i Pasini s'han barallat per la segona plaça, que finalment ha estat per al finlandès en un final molt atapeït, ja que gairebé sempre la iniciativa li ha correspost a l'italià, però en l'últim revolt el pilot de KTM se l'ha jugat i li ha sortit bé. Per darrere d'ells, Hèctor Faubel i Sergio Gadea han rodat gairebé tot el temps en aquest ordre i així han acabat, mentre que Joan Olivé (Aprilia), que ha fet una gran remuntada, ha acabat travessant la línia de meta en sisè lloc.

Anar al contingut