Motociclisme

Pedrosa perd pistonada en la lluita pel Mundial, i Lorenzo recupera el liderat en 250cc

Dani Pedrosa no ha pogut aprofitar la "pole" amb què partia al Gran Premi d'Alemanya per acostar-se al liderat del Mundial de Moto GP. Tot i que el pilot de Castellar del Vallès ha estat lluitant en tot moment en les posicions capdavanteres, finalment s'ha hagut de conformar amb la quarta posició, just per darrere de Hayden. La remuntada del dia ha anat a càrrec, un cop més, de Valentino Rossi, que s'ha imposat en la cursa després de sortir onzè. Hayden és més líder i Pedrosa cau a la tercera posició. En 250 cc, Jorge Lorenzo és el nou líder després de ser tercer en el GP disputat a Sachsenring. Bautista és més líder en el vuitè de litre, després que ha estat segon.

Actualitzat

La quarta "pole" de la temporada no li ha servit a Dani Pedrosa per retallar distàncies amb el líder del Mundial, el seu company d'equip, el nord-americà Nicky Hayden. El pilot català ha acabat quart a la cursa de Moto GP disputada a Sachsenring, precisament per darrere de Hayden, i ha perdut tres punts preciosos en la seva lluita pel Mundial.

Hayden és ara més líder, amb 169 punts, per 143 de Valentino Rossi, el gran protagonista de la cursa. El campió italià ha remuntat des de l'onzena posició de la graella de sortida per situar-se primer i guanyar la seva quarta cursa de la temporada. Per darrere de Rossi hi ha ara Dani Pedrosa, amb 140 punts, mentre que la quarta posició de la classificació l'ocupa Marco Melandri, amb 134 punts. Melandri ha acabat la cursa alemanya en el segon lloc.

Pel que fa a la resta de pilots catalans, Sete Gibernau ha estat vuitè, Carles Checa ha ocupat la novena posició i Toni Elias ha entrat en l'onzè lloc.

Lorenzo recupera el liderat de 250 cc

Jorge Lorenzo és el nou líder del Mundial de 250 centímetres cúbics. Lorenzo ha estat tercer en el Gran Premi d'Alemanya, disputat al circuit de Sachsenring. El fins ara líder de la classificació, l'italià Dovizioso, només ha pogut ser quart, just darrere de Lorenzo. Ara, el pilot mallorquí suma 174 punts en la general del Mundial, dos punts per sobre de Dovizioso. La victòria ha estat per al japonès Takahashi, mentre que De Angelis ha estat segon. Héctor Barberà ha ocupat la cinquena plaça i és setè a la general del Mundial, amb 100 punts.

Lorenzo no ha pogut aprofitar el fet de sortir des de la primera posició de la graella per setè cop aquesta temporada. El pilot mallorquí s'ha vist relegat molt aviat a la cinquena posició del grup capdavanter. Tot i que ha aconseguit remuntar posicions i fins i tot ha arribat a liderar la cursa durant algunes voltes, finalment s'ha hagut de conformar a pujar al tercer graó del podi.

Tanmateix, aquest resultat ha estat suficient per recuperar el lideratge en la classificació general del Mundial de 250 cc. Lorenzo ja havia estat líder després dels seus triomfs a les dues primeres curses de la temporada, a Espanya i Qatar. El jove pilot d'Aprilia suma ara 174 punts, tan sols dos més que Andrea Dovizioso, el seu únic rival en la lluita pel títol. En la zona de punts, cal destacar la quinzena plaça del català Aleix Espargaró, amb Honda. És el sisè punt que suma Espargaró aquesta temporada.

Bautista té el títol a tocar

Mentrestant, Álvaro Bautista ha fet un pas de gegant per fer-se amb el Campionat del Món en 125 centímetres cúbics. El pilot de Toledo ha acabat segon, per darrere de Pasini. El tercer graó del podi ha estat per a l'home que sortia des de la primera posició de la graella, el txec Pesek. El màxim rival de Bautista pel Mundial, el finlandès Mika Kallio, només ha pogut ser vuitè.

Amb aquests resultats, Bautista encapçala ara la classificació, amb 205 punts, quan falten sis curses per disputar-se en la categoria de 125 centímetres cúbics. El segon classificat, el finlandès Mika Kallio, ja és a 64 punts del pilot espanyol. Tercer en el Munial és Pasini, que precedeix dos pilots espanyols: Héctor Faubel i Sergio Gadea.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut