Cesc i Pedro, durant l'escalfament abans del partit d'anada (Reuters)
Lliga de Campions

Pedro i Cesc tornen al Camp Nou per primera vegada des que van deixar el primer equip del Barça

El Chelsea arriba al Camp Nou amb dos exblaugranes a les seves files. El retorn serà més especial per al canari, que jugarà per primera vegada com a rival a l'estadi blaugrana

Sergi AndreuActualitzat

Aquest dimecres serà un dia especial per als dos jugadors del Chelsea amb passat blaugrana: Pedro i Cesc. Potser més per a Pedro, que torna al Camp Nou per primer cop després d'haver jugat 7 temporades amb el primer equip del Barça.

Pedro va jugar el seu últim partit amb la samarreta blaugrana el 17 d'agost del 2015. Era la tornada de la Supercopa espanyola contra l'Athletic Club de Bilbao, al Camp Nou. Empat a 1 i un títol que s'escapava. Pocs dies abans, però aquell mateix mes d'agost, en un dels últims partits de Pedro com a jugador del Barça, el canari va marcar el gol decisiu en la final de la Supercopa d'Europa contra el Sevilla, a la segona part de la pròrroga, quan el resultat era d'empat a 4.

Aquell va ser el seu últim gol amb el Barça. En va arribar a marcar 99, en 321 partits oficials. Aquell també va ser el seu últim títol, la Supercopa d'Europa. Amb el Barça en va arribar a aixecar 19, de títols. Aquest estiu farà tres anys que el davanter canari va fer les maletes en direcció a Anglaterra. Aquesta és la seva tercera temporada al Chelsea, on de moment ha tingut força protagonisme. Ha disputat 118 partits i ha marcat 27 gols en tres temporades.

L'altre jugador que torna al Camp Nou és Cesc Fàbregas. Ho fa per primer cop després d'haver jugat amb el primer equip del Barça durant tres temporades.

Cesc va tornar al Barça l'estiu del 2011 després de 8 temporades a l'Arsenal. Al Barça va ser-hi tres anys, fins al 2014, primer sota les ordres de Guardiola, després de Tito Vilanova, i, finalment, amb el Tata Martino. L'estiu del 2014 se'n va anar al Chelsea, on ara ja fa quatre temporades que juga. Des que va deixar la disciplina del primer equip blaugrana, el d'Arenys no ha tornat al Camp Nou. Cesc, però, a diferència de Pedro, sí que havia trepitjat l'estadi amb una altra samarreta, amb la de l'Arsenal. Només un cop: el 8 de març del 2011, ara fa 7 anys. Hi va perdre 3-1 i el seu equip, l'Arsenal, va quedar eliminat dels vuitens de la Champions. Un resultat que l'afició culer firmaria per a aquest dimecres, a desgrat de Cesc Fàbregas.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut