NBA

Pau guanya el partit, però Marc el duel particular

Pau Gasol i els Lakers s'han imposat als Grizzlies (99-89), però Marc Gasol ha guanyat la partida al seu germà en el seu particular duel directe. Els de Los Angeles han evitat la tercera derrota consecutiva, després de caure enfront dels Nuggets i els Suns, gràcies a Kobe Bryant, que ha fet 31 punts, i Pau Gasol, que ha anotat 13 punts i ha capturat 8 rebots. El petit dels Gasol ha signat 17 punts i 14 rebots.

Memphis, en un esperançador inici de partit, ha jugat de tu a tu als Lakers gràcies a la feina d'un inspirat OJ Mayo, que ha anotat 8 dels primers 17 punts del seu equip, encara que l'encert dels Grizzlies s'ha esfondrat a partir d'una gran jugada defensiva de Lamar Odom, que ha taponat per partida doble Darko Milicic.

En aquells moments Marc Gasol estava a la banqueta, després de disputar els primers tres minuts de partit. Mentre, Pau liderava la reacció angelina al costat de Kobe Bryant, que ha anotat 11 punts sense errors en el primer quart i ha permès els Lakers oblidar-se del mal començament (29-17) amb un parcial de 14-0.

Amb aquest panorama Marc ha tornat a pista acompanyat pel serbi Marko Jaric, que des que es va casar amb la model brasilera Adriana Lima havia encadenat 21 tirs consecutius fallats. Avui ha trencat el malefici, encara que ha acabat amb només 2 punts. Els Grizzlies han acabat el primer quart amb un 29% d'encert en tirs (per un 77% del seu rival) i del 32-19 d'aquest període s'ha passat a un 52-47 al descans, amb una important davallada de joc dels Lakers, a causa de la massiva presència de jugadors suplents.

Aprofitant això, ha aparegut Marc Gasol, que ha arribat a la meitat del duel vorejant el doble-doble, amb 11 punts i 9 rebots, que el feia guanyador del duel individual amb el seu germà. Una salvatge esmaixada d'Arthur ha igualat encara més les coses (54-51) abans que Bryant prengués de nou les regnes del partit i tornés a aplanar el camí cap a la victòria (71-60, min. 33), que ha quedat pràcticament sentenciat al començament de l'últim període (90-69), després de, possiblement, els millors minuts de la temporada del reserva DJ Mbenga. La clau final ha estat el ressorgir de la banqueta local, amb minuts de qualitat de Sasha Vujacic i Jordan Farmar, que han sabut contrarestar els repunts finals de l'equip de Lionel Hollins.