Pau Gasol ha tornat a fer història a l'NBA (Reuters)
NBA

Pau Gasol supera la barrera dels 20.000 punts i torna a fer història a l'NBA

L'ala pivot català dels San Antonio Spurs s'ha convertit en el 43è jugador de la història, el vuitè en actiu i el segon europeu que supera la barrera dels 20.000 punts a la millor lliga del món

Actualitzat

Pau Gasol continua fent història en la seva setzena temporada a l'NBA. L'ala pivot català dels San Antonio Spurs s'ha convertit en el 43è jugador de la història i el vuitè en actiu que supera la barrera dels 20.000 punts a la millor lliga del món. El gran dels germans Gasol ha anotat 13 punts en la intranscendent derrota del seu equip contra els Utah Jazz per 101-97 en l'últim partit de la lliga regular, però ha pogut fer més gran la seva llegenda.

Amb aquesta nova fita, Gasol s'ha convertit en el segon jugador europeu que supera la xifra dels 20.000 punts després de l'alemany Dirk Nowitzki i ha entrat en un selecte club de llegendes de l'NBA format per Kareem Abdul-Jabbar, Tim Duncan, Kevin Garnett, els únics tres jugadors de la història del bàsquet que havien superat fins ara els 20.000 punts, els 10.000 rebots, les 3.500 assistències i els 1.500 taps a l'NBA.

D'altra banda, Pau Gasol també ha assolit aquesta matinada un altre rècord insòlit, el del jugador amb millor percentatge d'encert en triples de la història de l'NBA en una temporada. El jugador de Sant Boi ha tancat la lliga regular amb 56 llançaments anotats de 104 intents, un espectacular 53,8% d'efectivitat, que supera la millor marca que fins ara tenia Kyle Korver, que va firmar un 53,6% d'encert en triples la temporada 2008-09.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut