Kobe Bryant i Pau Gasol en un partit dels Lakers (Reuters)
Bàsquet

Pau Gasol s'acomiada de Kobe Bryant amb una emotiva carta

El jugador català s'acomiada de qui va ser el seu company als Lakers, on van guanyar junts dos anells de l'NBA. La carta feta pública a "Sports Illustrated" comença amb la sentència "Erem perfectes junts".

Actualitzat

Just el dia abans que Kobe Bryant jugui el seu darrer partit a l'NBA davant el seu públic de Los Angeles, el que va ser company seu i acompanyant d'una part de la seva exitosa carrera, el jugador de Sant Boi Pau Gasol, li ha dedicat unes emotives paraules de record i reconeixement.

"La nostra relació va anar molt bé des del principi. Tots dos sabíem que necessitàvem l'altre per tenir èxit", comença explicant Gasol sobre Bryant, de qui diu que "si jugues amb ell, veus cada dia la prova de per què els més grans són els més grans. No és un accident. És una obsessió: arribar a aquest nivell i mantenir-se. La dedicació, el compromís... és una cosa única".

El de Sant Boi el reconeix com una de les figures clau en la seva carrera: "Em va inspirar per millorar, em va ajudar a fixar-me en els detalls del joc". I com ha estat de decisiu en la seva carrera: "Quan el traspàs de Chris Paul, del qual jo anava a formar part, va ser vetat, ell va ser com un germà gran, defensant-me. Arribat el moment, va dir als Lakers 'Si el voleu traspassar, feu el que hagueu de fer; si no, deixeu-lo en pau i deixeu que jugui'", recordant l'episodi del 2011 quan els Lakers van voler traspassar-lo a una altra franquícia.

El català explica també que l'any 2014 Bryant va visitar-lo a la casa de Redondo Beach, i allí l'escorta nord-americà li va demanar que seguissin junts "fins al final de les nostres carreres". Gasol rememora aquest fet i com li va explicar la seva decisió: "Jo li vaig dir que necessitava un canvi al meu cor, un canvi d'aires. Va ser una de les coses més difícils que he fet a la meva vida, dir-li que vaig decidir que no seguiria jugant amb ell."

"El trobo molt a faltar, trobo a faltar la seva presència, la seva actitud. No hi ha gaires jugadors que la tinguin", explica en Pau, que també descriu l'esperit competitiu i el fort caràcter que li demostrava diàriament el seu excompany Kobe: "Era amor dur. Em reptava perquè esperava més de mi. Quan li importes a algú, llavors et posen a prova. Estar prop del Kobe va tenir un gran impacte en la meva vida."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut