Pau Gasol, en la presentació dels Bulls abans del partit (EFE)
Pau Gasol, en la presentació dels Bulls abans del partit (EFE)
Bàsquet

Pau Gasol no entra a la llista de suplents de la Conferència Est per a l'All-Star de l'NBA

Pau Gasol, el català amb més possibilitats de jugar l'All-Star de l'NBA del 2016, ha quedat fora de la llista de suplents. A la Lliga s'ha obert el debat sobre si ha estat correcta l'elecció dels entrenadors dels equips de l'Est i l'Oest.

Daniel AlentoActualitzat

Pau Gasol no jugarà l'All-Star de l'NBA del 14 de febrer. L'aler pivot dels Chicago Bulls era, dels tres catalans presents a la Lliga professional dels Estats Units, el que tenia més possibilitats de participar en aquest partit que se celebrarà a Toronto. La setmana passada va quedar fora del cinc titular de l'Est, triat en una votació dels aficionats de tot el món, per només 360 vots. Aquesta matinada ha quedat fora de la llista de suplents confeccionada amb els vots dels entrenadors de la seva conferència.

Així, a l'equip de l'Est començaran el partit Kyle Lowry (Toronto Raptors), Dwyane Wade (Miami Heat), Paul George (Indiana Pacers), Carmelo Anthony (New York Knicks) i Lebron James (Cleveland Cavaliers). A la banqueta seuran el company de Gasol Jimmy Butler, Demar DeRozan (Toronto Raptors), John Wall (Washington Wizards), Isaiah Thomas (Boston Celtics), Andre Drummond (Detroit Pistons), Paul Millsap (Atlanta Hawks) i Chris Bosh (Miami Heat).

A l'Oest, l'equip de moda a la Lliga, els Golden State Warriors, estarà representat per 3 jugadors. El seu base i gran estrella Stephen Curry serà titular amb Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder) i Kawhi Leonard (San Antonio Spurs). A la banqueta, els seus companys Klay Thompson i Draymond Green completen el trio. La resta de suplents de la Conferència seran Chris Paul (Los Angeles Clippers), James Harden (Houston Rockets),  LaMarcus Aldridge (San Antonio Spurs), Anthony Davis (New Orleans Pelicans) i DeMarcus Cousins (Sacramento Kings).

Debat a les banquetes

Els entrenadors de cada equip han de ser els tècnics del primer equip de la classificació de cada conferència, però amb una restricció: no poden fer-ho dues temporades seguides. A l'Oest l'honor hauria de ser per a Steve Kerr, dels Golden State Warriors, tot i que qui va dirigir l'equip els primers 43 partits de la temporada (39 victòries i només 4 derrotes) va ser l'interí Luke Walton a causa d'una operació d'esquena del primer entrenador. Però Kerr va dirigir l'Oest la temporada passada, així que aquesta ho farà el tècnic del segon de la classificació, Gregg Popovich, dels San Antonio Spurs.

A l'Est l'entrenador sí que serà el del primer classificat, Tyronn Lue, dels Cleveland Cavaliers. La seva designació, però, també és discutible. El liderat de l'Est no va ser cap impediment per acomiadar el tècnic David Blatt i substituir-lo per un dels seus ajudants, Lue, que quan arribi el 14 de febrer només haurà estat 11 partits al front de l'equip, molt menys dels que ha dirigit Walton als Warriors. Amb sort tindrà més victòries que Brett Brown, el responsable del pitjor equip de l'Est, i de la Lliga.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut