Pau Gasol (EFE)
Pau Gasol (EFE)
Bàsquet

Pau Gasol confia en les opcions dels Spurs de guanyar l'NBA i veu difícil tornar a vestir la samarreta del Barça

L'aler pivot català creu que el seu equip té possibilitats reals de proclamar-se campió de l'NBA, i lluitarà fins al final perquè es facin realitat. Gasol ha concedit una entrevista a "El Club de la Mitjanit"

Actualitzat

Pau Gasol es mostra convençut de les opcions del seu equip, els Spurs de San Antonio, de ser campió de l'NBA. En declaracions a "El Club de la Mitjanit", el gran dels Gasol ha explicat que "quan estàs segon de la lliga, amb el balanç de victòries i derrotes que tenim, saps que tens possibilitats reals de guanyar l'anell de campió. I això és el que intentarem fer. Queda molt, no serà fàcil, però les opcions reals existeixen".

Gasol té molt clar perquè va fitxar per la franquícia texana de l'NBA, per "guanyar des del primer dia. Crec que estic ajudant l'equip a guanyar partits, que és del que es tracta. I a final de temporada veurem si hem aconseguit l'objectiu col·lectiu que és guanyar l'anell. I, llavors, el meu objectiu estarà complert".

L'aler pivot es troba molt a gust a la franquícia de San Antonio, potser la més europea de l'NBA, amb una "filosofia és molt col·lectiva, de moure la pilota, sense donar-li molt protagonisme a una persona dins de l'equip. L'entrenador Gregg Popovich és la referència i el líder, i després estem els jugadors. És una filosofia guanyadora, amb una consistència increïble els darrers 19 anys. Estic content de formar part d'aquesta franquícia i poder contribuir".

Des de la distància, Pau Gasol segueix l'equip on es va formar com a jugador, el FC Barcelona Lassa. Admet que veu "els resultats del Barça tant la Lliga ACB com a Europa. Hi ha hagut molts canvis, les lesions no estan ajudant l'equip i els resultats són complicats, però a veure si es pot treure alguna cosa positiva aquesta temporada, arribar en un moment alt als play-off de l'ACB i lluitar per la Lliga".

Des de la seva marxa no ha deixat de parlar-se de la possibilitat que Gasol torni al Barça abans de la seva retirada, una opció que "mentre jugui no es pot descartar del tot, però el cert és que, cada any que jugo a l'NBA, les possibilitats es redueixen. Tots tenim una data de caducitat i, encara que jo no la veig a prop, en algun moment arribarà. Ja veurem què faig aquest estiu, amb l'opció de firmar un nou contracte o allargar el que tinc. La meva idea és continuar als Estats Units gaudint del millor bàsquet del món".

Anar al contingut