Pau Gasol
Pau Gasol jugarà els quarts Jocs Olímpics
Bàsquet

Pau Gasol, a disposició de la selecció espanyola per participar a Rio 2016, mentre que Serge Ibaka serà baixa

El pivot dels Bulls havia expressat dubtes per por del virus del Zika, però al final ha decidit completar el seu quart cicle olímpic. Ibaka, per la seva banda, ha afirmat que no es troba al 100%

Actualitzat

Pau Gasol ha decidit que anirà als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro aquest estiu. La presència del pivot dels Bulls amb la selecció espanyola estava en dubte des que ell mateix va expressar un cert temor pel virus del Zika, la presència del qual al Brasil preocupa molts atletes. Com altres col·legues, Gasol fins i tot va reconèixer que estudiava la possibilitat de congelar esperma (aquest virus afecta de diverses maneres les funcions reproductives i les autoritats sanitàries de molts països recomanen l'ús del preservatiu fins a un mes després d'haver marxat del Brasil).

Aquest dissabte, a través de la columna que escriu al diari "Marca", ha estat el mateix jugador qui ha anunciat la decisió de competir en els Jocs. El pivot ha aclarit que havia sentit la "responsabilitat" d'alertar sobre el Zika, perquè li semblava un "tema greu", però que finalment ha valorat més el compromís amb la selecció espanyola i, personalment, les ganes de completar el quart cicle olímpic.

Aquest dilluns, Sergio Scariolo farà pública la llista dels seleccionats, que quedaran convocats per a la concentració, que comença l'1 de juliol. Una llista en què no hi haurà el nou pivot dels Orlando Magic Serge Ibaka, qui ha manifestat que necessita descans perquè "físicament no es troba al 100%. Al Mundial de l'estiu passat el jugador nascut al Congo ja va ser baixa, i el seu lloc el va ocupar el jugador dels Chicago Bulls Nikola Mirotic. Una situació que es podria repetir de cara als Jocs de Rio.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut