Manny Pacquiao passarà pel quiròfan aquesta mateixa setmana i podria haver de passar pels jutjats (Reuters)
Boxa

Pacquiao haurà de defensar-se en els tribunals per no haver comunicat que estava lesionat

L'espiral d'efectes negatius per provar d'amagar la lesió del filipí Manny Pacquiao abans del combat de dissabte ha arribat a un estadi nou amb la demanda col·lectiva de dos residents de Las Vegas

Xavi VegasActualitzat

Dues persones residents a Las Vegas sol·liciten una indemnització de cinc milions de dòlars a Pacquiao per ocultar de manera fraudulenta la seva lesió abans del seu combat contra Mayweather Jr. El contingut de la demanda argumenta que Pacquiao i el seu mànager, Michael Koncz; la seva empresa promotora, Top Rank, Bob Arum; el seu president, i el seu vicepresident, Todd du Boef, van admetre que coneixien la seva lesió a l'espatlla abans del combat però que no ho van comunicar a la Comissió Atlètica de Nevada, tal com exigeix ​​la llei.

"També ho van amagar als aficionats que van comprar entrades per al combat celebrat al MGM Grand Garden Arena, de Las Vegas. Els demandats, abans i en el moment que els demandants van decidir presenciar la baralla, veure-la o apostar-hi, sabien perfectament que Pacquiao estava seriosament lesionat", recull la demanda. "Els demandats sabien, a més, que aquesta lesió podria afectar greument el seu rendiment."

Les dues versions, al jutjat

Els demandants argumenten que els promotors van violar la llei de pràctiques comercials fraudulentes de l'estat de Nevada. Petrocelli, advocat que representa els interessos de Top Rank, va dir que Pacquiao va ser examinat pels metges abans del combat i es va provar que estava capacitat físicament, però es va tornar a lesionar l'espatlla durant l'enfrontament. D'acord amb l'advocat, que el públic no estigués al corrent de la lesió original de Pacquiao és una cosa que no té cap transcendència. "Aquesta és una demanda frívola i estem segurs que serà rebutjada", ha avançat Petrocelli.

Pacquiao podria acabar sancionat

Pacquiao podria enfrontar-se a una multa o suspensió per no respondre a la pregunta amb precisió i com estableix la llei abans de la cerimònia de pesatge. El cirurgià ortopèdic Neal ElAttrache també va confirmar a través de diversos mitjans de comunicació que Pacquiao passarà pel quiròfan aquesta mateixa setmana i serà baixa entre 9 i 12 mesos, més temps dels 4 a 6 mesos previstos inicialment. Mentrestant, Mayweather Jr. ja ha dit que esperarà tot aquest temps perquè puguin protagonitzar el combat de la revenja.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut