Atletisme

Oscar Pistorius, que corre amb una pròtesi a les cames, podrà disputar els 400 metres llisos al Mundial de Daegu

Oscar Pistorius ha lluitat per competir contra atletes no discapacitats i se n'ha acabat sortint. El velocista sud-africà, que corre amb pròtesis a les cames, podrà disputar els 400 metres llisos al Mundial de Daegu, a Corea del Sud, després de fer la marca mínima que demana la Federació Internacional. El somni de participar en uns jocs olímpics es va fent real.

Actualitzat
Preparats! Llestos! Ja! És una de tantes curses que comencen però, parin atenció, perquè el que estan veient pot semblar una cosa, però n'és una altra de ben diferent. I és que el que a primera vista és una prova de 400 metres llisos, són en realitat els últims metres d'una marató d'obstacles que està a punt de tenir un final històric. Oscar Pistorius, l'atleta sud-africà a qui l'esport paralímpic ja fa molts anys que li va quedar petit, s'ha guanyat el dret de participar en uns Mundials d'aquells que no porten cap adjectiu, d'aquells que, fins ara, estaven reservats a atletes sense cap discapacitat física. Corrent la distància en 45 segons i 7 centèsimes, Pistorius va assolir ahir la marca mínima per poder representar el seu país als Campionats del Món que es disputaran a la ciutat sud-coreana de Daegu a finals d'agost.

Pistorius, amputat de genolls cap avall, ha mantingut un pols amb la Federació Internacional d'Atletisme, que l'any 2007 va modificar les seves regles per evitar que pogués participar en uns campionats en considerar que les seves pròtesis de carboni li donaven avantatge sobre la resta d'atletes. El sud-africà va portar la decisió al Tribunal Superior de l'Esport i el TAS li va donar raó. Superat l'obstacle dels tribunals, a Pistorius només li faltava l'obstacle del crono. I aquest, també l'ha batut. El pròxim objectiu, els Jocs Olímpics de Londres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut