Oscar Pistorius haurà de complir una pena de sis anys de presó (EFE)
Atletisme

Oscar Pistorius és condemnat a sis anys de presó per l'assassinat de la seva promesa

Amb aquesta revisió de la sentència, l'atleta paralímpic sud-africà torna a la presó vuit mesos després d'haver-ne sortit

Actualitzat

El Tribunal Superior de Pretòria ha condemnat Oscar Pistorius a sis anys de presó per l'assassinat de la seva promesa, la model Reeva Stenkamp. L'atleta paralímpic ja havia reconegut en un judici anterior ser l'autor dels trets mortals perquè creia que "disparava contra un lladre que havia assaltat la vivenda", motiu pel qual va ingressar a la presó, però pocs mesos després de començar a complir la condemna li van concedir el règim de l'arrest domiciliari. Una revisió del cas va motivar un nou judici i, ara, la sentència dictamina que Oscar Pistorius ha d'ingressar a la presó immediatament.

La fiscalia demanava quinze anys de presó però el tribunal reconeix que no hi ha manera d'aconseguir saber si les intencions de Pistorius quan va obrir foc eren realment les que va declarar. Ara bé, considera que el fet de disparar quatre vegades significa que l'atleta tenia una clara intenció de matar, fos qui fos la víctima. Com a conseqüència, el tribunal desestima la petició de la defensa de commutar la pena per treballs socials i envia de nou Pistorius a la presó.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut