Barça

Òscar Grau presenta el nou model organitzatiu del FC Barcelona

La nova estructura, encapçalada pel nou director general del FC Barcelona, està dividida en cinc àrees: Esports Professionals, Coneixement, Negoci Global, Patrimonial i Social

Òscar Grau, durant la presentació del nou organigrama (@FCBarcelona_cat)

Òscar Grau, el nou director general del FC Barcelona, ha presentat aquest dimecres al matí el nou model organitzatiu del club blaugrana, una nova estructura amb cinc àrees: la d'Esports Professionals, la de Coneixement, la de Negoci Global, la Patrimonial i la Social. Un dels principals canvis de l'organigrama és la creació d'una nova àrea anomenada Marca FCB, que tindrà la responsabilitat de la gestió estratègica de la marca Barça a escala global.

La nova estructura té caràcter immediat i els canvis són efectius des d'avui mateix. En el comunicat s'informa que Nacho Mestre, fins ara director general del club, abandonarà l'entitat a finals d'any

A l'àrea d'Esports Professionals, Albert Soler continuarà al capdavant del Comitè de Direcció i, a més, liderarà i desenvoluparà l'àrea de Coneixement, una nova àrea formada per experts de més incidència en els esports professionals (serveis mèdics, rendiment, tecnologia, esports col·lectius i ciències socials).

Francesco Calvo seguirà com a màxim responsable de l'àrea de Negoci Global, nova denominació de l'antiga àrea Comercial i de Màrqueting; i William Mannarelli continuarà liderant l'àrea Patrimonial, amb responsabilitats a l"Espai Barça', remodelació de l'entorn del nou Camp Nou.  

Pere Jansà continuarà com a director de l'Àrea Social; Jordi Penas dirigirà el departament de Contingut del Museu; mentre que Carles Cendròs, director de l'àrea de Recursos Humans i Innovació, també formarà part del Comitè de Direcció.

Pancho Schröder estarà al capdavant de l'àrea de Finances i Relacions Estratègiques; Sergi Jerez (sistemes i tecnologia) i Roman Gómez-Ponti, actual director de l'Assessoria Jurídica, continuarà al capdavant d'aquest departament.  

Xavier de las Moras, actual director de Riscos Corporatius, continuarà en aquest departament, mentre que Valentí Daura dirigirà la nova àrea Operativa, que inclou els departaments de gestió d'instal·lacions, viatges i compres.

L'àrea de Comunicació continuarà liderada per Albert Roura. També mantindran les seves responsabilitats Manel Mangado (Control Intern), i Sabine Paquer ('Compliance Officer').