Òscar Cadiach als peus del Broad Peak l'any passat (Òscar Cadiach)
Alpinisme

Òscar Cadiach tornarà el juny al Broad Peak per culminar els 14 vuitmils

Òscar Cadiach torna al juny al Broad Peak. El tarragoní vol rubricar en aquest vuitmil del Pakistan una carrera alpinística de mèrit

Actualitzat

Òscar Cadiach marxarà el pròxim mes de juny al Karakorum decidit a batre una muntanya que li ha barrat les portes en les tres temporades anteriors, amb un saldo de quatre intents infructuosos. En el darrer intent, la primavera/estiu de 2016, les males condicions de la neu a les cotes més altes van fer del tot inviable l'atac al cim del Broad Peak. Una situació calcada a la que es van trobar a la muntanya l'any anterior.

Amb la nova partida cap al Karakorum -a la muntanya en forma d'espina de drac- Cadiach acumularà 67 expedicions a l'Himàlaia i la seva intenció és posar la cirereta al pastís d'una de les millors carreres alpinístiques del país, aconseguint els 14 vuitmils.

Així doncs, el segon cap de setmana de juny, agafarà un vol des de l'aeroport del Prat de Barcelona fins a Islamabad, la capital del Pakistan. Sobre el Broad Peak (8.047 m) ha relatat que en arribar al camp base s'ajuntarà amb un equip d'alpinistes internacional format per suïssos, alemanys i austríacs. També comptarà amb el tarragoní Sebastià Poy, que l'acompanyarà juntament amb un manresà i una vigatana en tot el trekking per la vall de la glacera del Baltoro.

Cadiach ha reiterat la piulada que ja havia fet abans a les xarxes, i que Latorre ha correspost desitjant-li també molta sort al Broad, en un gest d'esportivitat i companyonia, inherent a l'alpinisme. El tarragoní espera que l'intent de Latorre "sigui el definitiu", per un vessant que ell ja va trepitjar un 17 de maig de 1993. Era el segon cop que veia el cim del sostre del món, després del mític de 1985 que el convertia en el primer català de coronar l'Everest.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut