Òscar Cadiach, en una imatge d'arxiu (@PontdeMahoma)
Alpinisme

Òscar Cadiach fa marxa enrere en l'intent de fer el cim del Broad Peak

L'acumulació de neu al cim i el cansament han fet recular el tarragoní i el seu equip cap al camp III

Actualitzat

Segons ha avançat el programa de Tarragona Ràdio, el Pont de Mahoma, Óscar Cadiach ha fet marxa enrere en l'intent de fer el cim del Broad Peak.

L'alpinista català i els membres del seu equip han sortit aquesta matinada per coronar el 8.047 metres de la muntanya pakistanesa però s'han trobat amb una acumulació de neu molt superior a la que preveien -més d'un metre de neu nova- fet que, sumat al cansament que arrosseguen els ha fet decidir tornar al Camp III, a 7.200 metres, en un primer moment. Posteriorment, han informat que continuaven el descens fins al Camp II, a 6.300 metres. En la darrera comunicació rebuda per part de l'expedició, s'ha informat que Cadiach i els seus s'havien fixat l'objectiu de baixar fins al Camp I, a 5.200 metres, per acabar enllaçant amb el Camp Base.

L'objectiu immediat és reposar i valorar les opcions d'esperar que es torni a obrir una nova finestra de bon temps per tornar a intentar coronar el darrer vuitmil que li falta a Cadiach dels 14 que hi ha al planeta.

Anar al contingut