Osama Abdul Mohsen, en una imatge d'arxiu a la llotja del Bernabéu (Reuters)
Futbol

Osama Abdul Mohsen, refugiat sirià acollit a Espanya, debutarà com a entrenador el 3 de gener a Sant Cugat

El refugiat sirià que va ser agredit per una periodista hongaresa s'estrenarà en un partit amistós que jugarà el seu equip, el Villaverde Boetticher de Getafe, contra el Sant Cugat Esport a la població vallesana

Actualitzat

El ciutadà sirià Osama Abdul Mohsen, acollit a Espanya com refugiat, debutarà com a entrenador de futbol el 3 de gener que ve en un partit amistós que jugarà el seu equip, el Villaverde Boetticher de Getafe, contra el Sant Cugat Esport.

El partit ha estat impulsat per l'ONG CESAL, el Centre de Formació d'Entrenadors, el Sant Cugat Esports, l'Ajuntament de Sant Cugat i la Universitat Ramon Llull, amb la idea de sensibilitzar la població sobre els refugiats, a més de recaptar fons.

Osama Abdul Mohsen va passar al primer pla mediàtic quan va ser agredit per una periodista hongaresa, que li va fer la traveta mentre carregava un dels seus fills en un pas fronterer. La imatge va fer la volta al món, la periodista va ser acomiadada del seu canal televisiu i el ciutadà sirià i el seu fill van ser acollits a Espanya.

Malgrat aquest final feliç, Osama Abdul Mohsen no viu un moment idíl·lic a causa de les traves administratives que està trobant per poder obtenir un visat per a la seva dona i els seus altres dos fills, que es troben a Turquia. És possible que no puguin agrupar-se a Espanya per la impossibilitat de reunir tots els requisits documentals que se'ls exigeixen.

El permís de residència a Espanya només el poden gaudir ell i un dels seus fills, que el dia 3 de gener participarà a l'acte esportiu i social a Sant Cugat, abonat per CESAL, el lema del qual és: "Els refugiats i nosaltres. Tots en el mateix camí".

El partit es disputarà el diumenge 3 de gener a la Zona Esportiva Municipal Jaume Tubau de Sant Cugat del Vallès, a les 12.30 hores, mentre que a les 14.30 hores hi ha prevista una conferència informativa en què participaran els organitzadors i l'entrenador sirià.

Anar al contingut