Jocs olímpics

Orlando Ortega es penja la plata en els 110 tanques i suma la setena medalla per a la delegació espanyola

L'hispanocubà, que fins poc abans dels Jocs no va ser autoritzat a competir amb Espanya, permet a l'atletisme espanyol tornar a guanyar una medalla després de dotze anys de sequera

Ortega, exultant després de saber que havia guanyat la medalla de plata (EFE)

Orlando Ortega ha guanyat aquesta matinada la medalla de plata en els 110 metres tanques. L'atleta cubà nacionalitzat espanyol ha fet una mala sortida, però la seva progressió ha estat excel·lent i ha acabat segon darrere del jamaicà Omar McLeod (13.05) amb un temps de 13.17. El bronze ha estat per al francès Dimitri Bascou (13.24).

La medalla d'Ortega és la setena per a la delegació espanyola en els jocs de Rio. També és la primera en proves atlètiques des dels Jocs d'Atenes-2004, ja que ni a Pequín 2008 ni a Londres 2012 cap atleta espanyol va poder pujar al podi. Igualment, és la primera de la història per a un atleta espanyol en una prova amb obstacles.

Ortega, que fins poc abans dels Jocs no va obtenir el permís per competir amb Espanya per qüestions burocràtiques, deia al final de la prova que "vaig prometre que ho donaria tot i hi he deixat la pell per Espanya. Aquesta medalla és de plata, però per mi és com un or amb rècord mundial inclòs". El corredor de tanques hispanocubà, de 25 anys, ja va ser sisè en la prova en els Jocs de Londres-2012, però en aquella ocasió competia per Cuba.