Ciclisme

Ordenen presó sota fiança per a Eufemiano Fuentes, presumpte metge de la xarxa de dopatge

Continua endavant la investigació sobre el dopatge sanguini en l'esport i, més concretament, en el ciclisme. Després que Manolo Saiz, el director esportiu del Liberty Seguros, va quedar en llibertat -encara que pendent d'un posterior requeriment del jutjat- aquest divendres al vespre s'ha ordenat presó sota fiança de 300.000 euros per a Eufemiano Fuentes, presumptament el metge de la xarxa de dopatge. Els altres tres detinguts, que com Fuentes s'han declarat innocents davant del jutge, han quedat en llibertat amb càrrecs.

Es tracta del  corredor de bicicleta de muntanya Alberto León, el director adjunt del Comunitat Valenciana José Ignacio Labarta, i José Luis Merino, responsable d'un laboratori d'analisis clíniques.


La Guàrdia Civil no té previst practicar més detencions en el cas del dopatge esportiu del món del ciclisme, segons ha assegurat el portaveu d'aquest cos, Joan Mesquida. Segons el cos policial, tot i que a la llista que investiguen hi surten nombrosos esportistes, en cap cas se'ls aplicarà mesures penals, ja que els esportistes són consumidors i el consum d'aquestes substàncies no està tipificat al Codi Penal.


La Guàrdia Civil treballa amb molta documentació i amb gravacions telefòniques entre els sospitosos. La policia italiana ha confiscat 40.000 substàncies dopants entre píndoles i ampolles. S'ha detingut cinc persones. Les investigacions van començar en un gimnàs als afores de Roma i van arribar fins a una farmàcia i també a la rodalia de l'hipodrom de Roma, la Campanelle. En l'operació també s'han denunciat cinc esportistes professionals, un de relleu internacional en caiac i un campió mundial de "body building".

NOTÍCIES RELACIONADES