L'ANC mostra el seu desacord amb la pancarta que es veurà al Camp Nou
L'ANC mostra el seu desacord amb la pancarta que es veurà al Camp Nou
Barça

Òmnium i l'ANC declinen la invitació del Barça en desacord amb la pancarta que s'exhibirà al Camp Nou

Les entitats sobiranistes no consideren suficient la pancarta que s'exhibirà al Camp Nou després de les detencions dels seus presidents, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

Actualitzat

Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana han declinat la invitació del FC Barcelona perquè el secretari de la primera Jordi Bosch i el vicepresident de la segona, Agustí Alcoberro presenciessin des de la llotja del Camp Nou el partit de Lliga de Campions contra l'Olympiacos. El club blaugrana els havia convidat al partit d'aquesta tarda, i ha consensuat amb la UEFA l'exhibició d'una pancarta al seu estadi per mostrar el seu posicionament davant de la situació política que es viu a Catalunya després de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

LA UEFA, contrària a qualsevol manifestació política, ha autoritzat una pancarta en què es llegirà "Diàleg, respecte i esport", amb les inicials en gran "DRE". Aquesta és la concessió que s'ha pactat amb la UEFA, que no ha volgut saber res més de cap altra proposta. La pancarta s'exhibirà davant de la zona de tribuna.

Les dues entitats soberanistes també havien reclamat que a la llotja quedessin buits dos seients, per recordar els empresonaments dels seus presidents, Sánchez (ANC) i Cuixart (Òmnium). Una mesura que el club els va explicar que només s'adopta quan hi ha hagut una defunció. Davant la negativa a aquesta petició, i sobre tot pel desacord amb la pancarta que s'exhibirà al Camp Nou, que consideren insuficient, Òmnium i l'Assemblea han confirmat que declinen la invitació del FC Barcelona.

 

Abans del partit, les dues entitats han desplegat al costat de la Màsia les pancartes que volien mostrar durant el partit, i que el FC Barcelona no els ha permès entrar al Camp Nou.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut