Oliveira celebra el seu triomf (EFE)
Oliveira celebra el seu triomf (EFE)
Ciclisme

Oliveira guanya a Tarassona mentre els favorits guarden forces per a les tres etapes de muntanya que vénen

Nelson Oliveira ha completat en solitari els últims 30 quilòmetres de la tretzena etapa de La Vuelta. El portuguès formava part de l'escapada del dia que s'ha format amb el consentiment d'uns favorits que han reservat forces per als ports dels tres pròxims dies

Actualitzat

El portuguès Nelson Oliveira (Lampre) ha guanyat la tretzena etapa de La Vuelta, de 177 quilòmetres, entre Calatayud i Tarassona. L'italià Fabio Aru, de l'equip Astanà, ha mantingut el mallot vermell de líder sense problemes. Oliveira, dues vegades campió de contrarellotge del seu país, ha saltat a 30 quilòmetres del final del grup d'escapats on anava, i que ha arribat 59 segons després que el ciclista del Lampre. El grup dels favorits s'ho ha pres amb calma, i ha travessat la línia de meta 5 minuts més tard que el guanyador.

Els homes forts de la cursa s'han estimat més guardar les energies per a les tres etapes de muntanya següents, que seran determinants de cara al desenllaç final de la competició. Aquesta tranquil·litat ha permès a dos dels escapats, Gianluca Brambilla (Etixx) i Ricard Sicard (Europcar) situar-se entre els 10 primers de la classificació general (novè i desè, respectivament).

L'anècdota del dia l'ha protagonitzada Imanol Erviti, del Movistar. El seu fill Aimar ha nascut aquesta nit a Pamplona. El ciclista se n'ha assabentat aquest matí abans de sortir, i una vegada ha arribat a Tarassona ha marxat cap a la capital navarresa i des d'allà anirà a Vitòria, on començarà la catorzena etapa. Aimar no havia de néixer abans del final de La Vuelta.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut