Oleguer Presas amb Gerard Piqué en un partit de la selecció catalana
Oleguer Presas amb Gerard Piqué en un partit de la selecció catalana
Barça

Oleguer: "La selecció espanyola em genera aversió i rebuig pel que representa"

L'ex-jugador del Barça recorda en una entrevista el moment en què es va negar a jugar amb la selecció

Actualitzat

Oleguer Presas no es prodiga en entrevistes, però n'ha concedit una a la revista "Panenka" en què ha parlat clar dient que "la selecció espanyola em genera aversió i rebuig pel que representa".

L'exdefensa del Barça s'hi ha referit quan li han preguntat per una de les situacions més recordades de la seva carrera futbolística: quan va ser consultat per l'aleshores seleccionador, Luis Aragonés, sobre la seva participació a la selecció espanyola.

"Vam tenir una conversa molt franca, molt honesta i molt tranquil·la. A mi, l'exaltació nacional que genera la selecció em provoca un punt de rebuig. Allà no em sento còmode, ni m'interessa. No tenia sentit jugar amb la selecció, i així ho vam comentar amb el seleccionador. En el futbol he intentat estar sempre compromès al 100 per cent, i no sentia aquest compromís amb una selecció nacional que no em representa de cap manera. Al contrari, em genera rebuig i aversió pel que representa", comenta.

Oleguer també explica que, si hagués estat al Barça el passat 1 d'octubre de l'any passat, ell s'hauria negat a jugar el partit contra el Las Palmas. "Si veus la repressió brutal que hi va haver aquell dia d'un Estat contra una població que només volia votar, em sembla absolutament desmesurada i fora de lloc. És veritat que amb el fet de jugar a porta tancada ja mostres aquest rebuig o aquesta situació anormal. A vegades esperes més d'un club que aspira a difondre els valors democràtics i de "Més que un club". No sé com van anar les converses, però si l'amenaça era perdre tres o sis punts...".

 

Anar al contingut