Els bassals han obligat els pilots a ser prudents durant tot el Ral·li de Gal·les (Reuters)
Motor

Ogier tanca la temporada amb un triomf al Ral·li de Gal·les

Meeke i Mikkelsen han acompanyat el francès al podi, on no hi ha hagut celebracions per respecte a les víctimes dels atemptats de París

Actualitzat

Sébastien Ogier ha posat la cirereta a una temporada en què ha obtingut el tercer títol mundial de ral·lis amb una victòria, la vuitena de l'any, en el de Gal·les, però no ha celebrat l'èxit per respecte a les víctimes dels atemptats de París. El campió i el seu copilot, Julien Ingrassia, tots dos francesos, s'han limitat a estendre una bandera del país al davant del seu Volkswagen. Les ampolles de xampany s'han quedat sense destapar.

"La victòria aquí és la millor manera d'acabar la temporada, però no és un dia per celebrar res. Tenim altres coses al cap. Ha estat un cap de setmana molt difícil", ha comentat Ogier després d'imposar en la tretzena i última prova del Mundial. Kris Meeke i Andreas Mikkelsen l'han acompanyat al podi.

Dani Sordo ha guanyat un lloc en la jornada de cloenda i ha acabat quart, a 2.51,3 del guanyador. El pilot càntabre ha avançat en la general el seu company a Hyundai, Hayden Paddon.

Ogier afrontava la tercera i última jornada amb 35,7 segons d'avantatge sobre el segon, Meeke, i 1.00,4 sobre el tercer, Mikkelsen. La pluja i els bassals han aconsellat prudència al pilot francès, que no ha guanyat en cap de les quatre especials de l'últim dia. En l'última (Power Stage), de 10 quilòmetres, ha fet el novè temps, però n'ha tingut prou per acabar al capdavant de la general amb 26 segons de marge sobre Meeke i 36 sobre Mikkelsen.

En el Ral·li de Gal·les encara hi havia en joc el subcampionat de pilots, que ha estat per a Jari-Matti Latvala, al davant de Mikkelsen; en el de marques, Citroën també ha acabat segon en detriment de Hyundai. Volkswagen ja tenia el títol assegurat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut