Núria Picas assenyalant el cim del Makalu (Núria Picas)
Alpinisme

Núria Picas comença l'atac al cim del Makalu

L'intent s'allargarà tres dies i s'espera l'atac final al cim el 20 de maig, quan està prevista una finestra de bon temps

Actualitzat

Després de quatre setmanes d'aclimatació, Núria Picas comença l'atac al seu primer 8.000. En una primera fase d'aclimatació, l'expedició va completar el trekking de l'Everest per d'arribar en millors condicions al camp base del Makalu. Després de recuperar i descansar uns dies, Núria Picas començarà l'atac el cim des del camp base avançat, aprofitant una finestra de bon temps el 20 de maig.

La previsió d'unes bones condicions meteorològiques de cara a dissabte han activat al duo del Berguedà, Núria Picas i Xavi Batriu, que des d'aquest 17 de maig han començat l'atac, que s'ha dividit en quatre parts.

L'intent comença amb l'ascensió al camp 2, a 6.600 metres d'altura. L'endemà està previst assolir el Makalu La, com es coneix el camp 3, a 7.400 metres. L'estratègia de l'expedició és muntar un camp 4 a la barrera dels 8.000 metres per descansar unes hores, hidratar-se i poder atacar el cim del Makalu, situat a 8.463 metres.

Tot i l'estratègia, Núria Picas considera que "el més important de tot és el camí, no la fita." "Sí que ens fa molta il·lusió, però el que hem de pensar és tornar sans i estalvis a casa. L'experiència que portem aquí i la que falta per experimentar ens ha omplert molt. Tenim moltes coses per explicar i la veritat és que de moment estem molt satisfets. Falta la cirereta del pastís, que esperem aconseguir el 20 de maig i poder-la explicar."

Anar al contingut