Curses de Muntanya

Núria Picas aconsegueix completar la Cavalls del Vent i la Carros de Foc en poc més d'un dia

L'atleta manresa es va imposar un dur repte: completar seguides les dues curses de muntanya amb que té una especial vinculació personal

Núria Picas ha sortit victoriosa del seu repte d'enllaçar les dues grans curses de muntanya catalanes, Cavalls del Vent i Carros de Foc. La primera uneix 8 refugis del Parc Natural del Cadí en un recorregut de 84 quilòmetres amb 4.800 metres de desnivell positiu. La segona enllaça 9 refugis de muntanya del Pallars en 55 quilòmetres de molt desnivell, fins a 9.000 metres. I ho ha fet en 25 hores i 52 minuts.

El desafiament va començar el dijous 23 de juny a la Nit de Sant Joan, al refugi Lluís Estasen. A la seva tornada a aquest refugi situat als peus del Pedraforça, a primera hora del matí, un helicòpter va dur l'atleta fins al Parc Nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici, on tenia la sortida la segona cursa.

L'elecció de les dues curses no és casual. Núria Picas les ha triat pel vincle emocional especial que hi té. La manresana ha guanyat 4 vegades l'Ultra Pirineu a Bagà. El recorregut d'aquesta prova engloba el de la de Cavalls del Vent. Pel que fa a la Carros de Foc, transita per la Vall de Boí on l'esportista ha fixat la seva residència.